Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena kradla kvůli drogám

HRADECKO - V obchodech způsobila škody za desítky tisíc. 

Policisté z Oddělení obecné kriminality Územního odboru Hradec Králové v minulém týdnu obvinili 22letou ženu z trestného činu krádež, porušování domovní svobody a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Pokud ji soud uzná vinnou, může jít až na 5 let do vězení.
Mladé ženě policisté prokázali, že od podzimu loňského roku do letošního jara v různých obchodech po Hradci Králové odcizila zboží za téměř 45 tisíc korun. Jednalo se hlavně o oblečení, kosmetiku a elektro. Žena navíc v té době třem osobám 38 případech prodala pervitin. Dále se žena dopustila na konci loňského roku trestného činu porušování domovní svobody a krádeže, kdy se svým kamarádem vnikla do bytu své známé a odcizila z něho televizi, tablet, herní konzoli a finance, vše v hodnotě téměř 15 tisíc korun. Za tento případ byla na začátku května Okresním soudem v Hradci Králové odsouzena k trestu odnětí svobody na 6 měsíců s podmíněným odkladem na 1 rok. Jelikož se odvolala, rozsudek ještě nenabyl právní moci. Nyní bude souzena za všechny trestné činy najednou.
Žena se policistům do protokolu ke všem činům doznala a přiznala se, že je v tíživé životní situaci a potřebovala peníze na pervitin, na kterém je závislá.

por. Iva Kormošová
19.6.2017, 14.45
 

vytisknout  e-mailem