Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena, která se dopouštěla krádeží, byla vzata do vazby

JIHLAVSKO: Opakovaně soudně trestaná recidivistka odcizila zboží v obchodech 

Ve věznici skončila žena, která opakovaně odcizila zboží v jihlavských obchodech. Jedná se o recidivistku, která byla v minulosti opakovaně soudně trestána za majetkovou trestnou činnost. Krádeží se dopouštěla v době od března. V některých případech byla při odcizení zboží přistižena, v dalších se jí podařilo utéct a policisté krádež objasnili až dodatečně. Kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetileté ženy z Jihlavy již v červnu, i poté co byla obviněna ze spáchání trestného činu, se ale dopouštěla dalších krádeží a trestní stíhání bylo rozšířeno o další skutky. Ani to ale ženě nestačilo a na začátku října byla přistižena při další krádeži zboží. Kriminalisté opět rozšířili její trestní stíhání a na podaný návrh byla vzata do vazby.
 
Trestní stíhání jednatřicetileté ženy zahájil policejní komisař na začátku června, a to v souvislosti s krádeží, které se dopustila v březnu v obchodním domě na ulici Jiráskova. Žena tehdy odcizila v obchodě batoh, do kterého naskládala nápoje, sprchové gely, a se zbožím v hodnotě necelý jeden tisíc korun vyběhla ven, aniž by zaplatila. Zaměstnanec obchodu ji pronásledoval, žena batoh odhodila a utekla. Po přijetí oznámení o krádeži začali policisté případ prověřovat. Na základě šetření se jim podezřelou ženu podařilo vypátrat. Zjistili, že se jedná o recidivistku, která byla odsouzena letos v únoru k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou dvou let, dále byla soudně trestána v dubnu, kdy jí byl opět uložený podmíněný trest odnětí svobody, a na začátku června byla odsouzena k trestu obecně prospěšných prací, které do současné doby nevykonala. Žena byla obviněna ze spáchání přečinu krádeže a dále byla stíhána na svobodě.
 
V období od června do konce srpna se ale dopustila dalších celkem šesti krádeží v jihlavských prodejnách a obchodních domech, ve dvou z případů z místa utekla a vypátrali ji následně policisté, a čtyřikrát byla při krádeži přistižena. Škoda, kterou způsobila, byla vyčíslena na necelých sedm tisíc korun. Při krádežích se zaměřila na audio sluchátka, sprchové gely, šampony a potraviny. Průběh odcizení zboží měnila. V posledním z případů vzala v obchodním domě mrazící tašku, do které naskládala různé potraviny, poté tašku nechala v obchodě a odešla, po více než dvou hodinách se do obchodu vrátila a chtěla s věcmi odejít bez zaplacení, zastavil ji ale pracovník ostrahy. Kriminalisté o tyto skutky rozšířili trestní stíhání ženy.
V polovině září byla navíc za jinou majetkovou trestnou činnost odsouzena k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.
I přesto všechno se ale na začátku října dopustila další krádeže. V prodejně na ulici Erbenova odcizila cukrovinky, linecká kolečka, která schovala do přinesené krabice. Prodavačka ženu zastavila a přivolala policejní hlídku. Policisté ji zadrželi a umístili do cely. Policejní komisař rozšířil její trestní stíhání o další přečin krádeže a podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na její vzetí do vazby. Soud rozhodl o vzetí obviněné ženy do vazby a policisté ji následně eskortovali do věznice.
 
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody až na tři roky.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
8. října 2015

vytisknout  e-mailem