Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žena měla zákaz řízení

LIBEREC - Další kontrolovaný před jízdou pil. 

Nemalé problémy čekají dva řidiče, které ve středu v noci kontrolovali policisté. Zda spoléhali na to, že policisté se v noci své činnosti věnují méně intenzívně než přes den, přepočítali se.

A tak problémy se zákonem bude mít například 38letý muž z Liberce, kterého policisté kontrolovali krátce před jednou hodinou v noci. Upozornil na sebe sám už tím, že jel v protisměru v ulici Husova. Policejní hlídka řidiče zastavila a kromě kontroly dokladů ho vyzvala i k orientační dechové zkoušce. Ta byla bohužel v jeho neprospěch - vyšla pozitivně. Při prvním měření nadýchal 1,19, při druhém už 1,51 promile. Řidiči tak zakázali další jízdu a jeho samotného zadrželi. Ještě předtím podstoupil řidič i další lékařské vyšetření, a to odběr krve.
Již nyní je zřejmé, že se nevyhne obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, pro který již policisté zahájili šetření.

Odpovědnosti za své protizákonné jednání se nevyhne ani žena, kterou policisté rovněž kontrolovali dnes před pátou nad ránem. Za volantem osobního vozu Opel Vectra, které policisté kontrolovali v ulici Nákladní v Liberci, seděla 22letá řidička. Ta sice nebyla pod vlivem alkoholu, ale ani ona neměla do auta vůbec sednout. Hlídka totiž zjistila. že žena má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel, a to až do srpna letošního roku. Bohužel to, že tuto sankci nerespektovala, jí přinese další problémy. Je totiž podezřelá, že se dopustila přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který trestní zákoník vymezu trest odnětí svobody až na tři roky.

Zřejmě teď oba zpytují svědomí, zda vůbec stálo za to sedat za volant a riskovat možné další problémy.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
20. 2. 2013

vytisknout  e-mailem