Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Žena nešla dětem nejlepším příkladem

Krádež peněženky ze šatní skříňky zaznamenaly bezpečnostní kamery. 

Policisté z místního oddělení v Letňanech pracují od 3. ledna na případu krádeže peněženky ze šatní skříňky v tamním plaveckém areálu. Devětatřicetiletý muž přišel před půl třetí se dvěma dětmi do prostoru šaten, uložil si svoje věci včetně peněženky do spodní skříňky, kterou uzamkl a odešel. Po jeho odchodu se ale dvířka samovolně pootevřela, aniž by si toho povšimnul. O necelou hodinu později přišel muž a žena s dětmi a ve chvíli, kdy se muž ohýbá pro tašku, povšimne si otevřené skříňky a prohlíží si, co je uvnitř. Pak se oblékne, a když se vrací jeho partnerka, peněženku jí ukáže. Ta se nejprve rozhlíží, poté peněženku s platební kartou, dvěma stovkami dolarů a pár stokorunami vezme a odchází ke kabinkám.
 
Policisté mají k dispozici kamerový záznam zachycující krádež peněženky a v souvislosti s tímto případem žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti partnerů. Dvojice je ve věku mezi třiceti až čtyřiceti lety, žena má delší tmavé vlasy a střední postavu, muž má hnědé vlasy s kouty a silnější postavu.
Jakékoliv informace k totožnosti podezřelých, jejich pohybu a pobytu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR. Za trestný čin krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Byť dvojice způsobila minimální škodu, je vskutku zarážející, že se takového skutku dopustila i přesto, že společně s ní byly na návštěvě bazénu i jejich děti a krádež tak mohly vidět. To by pak pro ně bohužel nebyli dospělí tím nejlepším příkladem.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 20. 2. 2015

vytisknout  e-mailem