Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena okradena na zastávce

ÚSTÍ NAD LABEM - Přišla o sociální dávky. 

Včera večer byla okradena osmačtyřicetiletá žena u automatu na výdej jízdenek v ulici Hrnčířská.
Žena v době krádeže přistoupila k automatu na lístky, který byl na zastávce, kde staví trolejbusy. Z kabelky, kterou držela v levé ruce, vytáhla peněženku s tím, že ji levou rukou otevře a vyndá si peníze na lístek.
Poškozená stála přímo u automatu, když v pravé pokrčené ruce držela peněženku. V tom ji najednou někdo z ruky peněženku vyškubl. Ohlédla se a viděla pouze muže, jak přebíhá silnici a utíká do ulice k Hlavnímu nádraží. Poškozená byla v šoku. Asi hodinu a půl pak seděla na zastávce a uklidňovala se. Poté pěšky odešla domů a celou událost přišla nahlásit dnes ráno na policii.
Poškozená přišla o veškeré doklady a o finanční obnos 10 tisíc korun, který si vyzvedla ten den na poště. Jednalo se o sociální dávky, a to o příspěvek na bydlení a živobytí.
 
Včera krátce před devátou hodinou večerní pobodal majitel svého psa
K události došlo v ulici Pincova, kdy osmatřicetiletý muž vzal na svého psa kuchyňský nůž a štěně Rottweilera bodl. Pejsek měl při příjezdu policie na pravé pleci bodnou ránu o šířce 40 milimetrů a hloubce 130 milimetrů. Majitel tohoto psa neustále řeší za účasti policie domácí spory o děti a v době včerejšího incidentu měl v sobě více jak dvě promile alkoholu. Těžko uvěřit, že k bodnutí musel přistoupit, jelikož jeho pes vrčel a byl agresivní na děti, to však bude předmětem šetření, které je vedeno jako trestný čin Týrání zvířat, kdy pachateli může hrozit odnětí svobody až na tři roky.
 
Zatajení nálezu
Osmadvacetiletý mladík si nálezem přisvojil platební kartu, kterou si odnesl dne 12.1.2014 ze sportbaru v ulici Hrnčířská.
Nepozorný návštěvník baru přišel o peněženku s finanční hotovostí 10 tisíc korun.
Nálezce neměl žádnou snahu v herně nalezenou peněženku, ležící na podlaze vedle hracího automatu, vrátit nebo odevzdat na patřičný úřad. Muž bude čelit obvinění z trestného činu Zatajení věci, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Pachatele odhalila místní znalost policistu, kdy přesně věděli, který okruh lidí mají prověřovat.
 
 
 
Ústí nad Labem, dne 28.1. 2013
nprap. Valerie Bartošová

vytisknout  e-mailem