Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena okradla známého

PEHLŘIMOVSKO: Peněženku odcizila i řidičce, která jí zastavila při stopu 

Humpolečtí policisté včera sdělili třiadvacetileté ženě podezření ze dvou přečinů. Okradla svého známého i ženu, která ji svezla jako stopařku.
 
Třiadvacetiletá žena, která má trvalé bydliště na Orlickoústecku, ale nyní se zdržuje na Pelhřimovsku, je podezřelá z toho, že v bytě svého známého odcizila platební kartu. Ke skutku došlo na konci července letošního roku. Žena byla na návštěvě v bytě známého v Humpolci a přitom mu v ranních hodinách z peněženky odložené v kuchyni odcizila  platební kartu. Z té potom šestkrát vybrala finanční hotovost v celkové výši šestnáct tisíc korun. Pokusila se i o další neoprávněné výběry, ty už ale byly neúspěšné.
 
Další krádeže se žena dopustila ve středu 11. září. U obce Jiřice si jako stopařka zastavila osobní auto, jehož řidička ji svezla do Koberovic. Žena si sedla na zadní sedadlo, kde měla řidička položené své osobní věci. Během jízdy z tašky odcizila peněženku s doklady a platební kartou. Policistům se během krátké doby na základě provedeného šetření podařili pachatelku ustanovit.
 
Policisté ženě sdělili podezření z přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení, ženě hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
13. září 2013

vytisknout  e-mailem