Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena opomněla zaplatit nákup

DĚČÍN - Ostraha jí to připomněla.  

 
Zaplatila jen část
 
RUMBURK – Ke konci července letošního roku zavítala do rumburského obchodu s potravinami vypočítavá zákaznice. U kasy zaplatila jen část nákupu a ta, kterou měla uschovanou v kabelce, pokladní neukázala. Při odchodu z obchodu byla zastavena a zkontrolována pracovníky ostrahy, kteří i ženy nalezly nezaplacené salámy, sýry a šampóny. Vše v hodnotě 339,- Kč. Jak se později ukázalo na policejní služebně, žena se podobného prohřešku dopustila již v minulosti. O měsíc později sdělili rumburští strážci zákona návštěvnici tamní prodejny podezření ze spáchání přečinu krádeže, který ji může připravit o několik let pobytu na svobodě.
 
Dej si ! A tak si dala …
 
VARNSDORF - Kriminalisté v uplynulých týdnech prověřovali okolnosti možné distribuce drog mladé ženě ze Šluknovského výběžku. Začátkem letošního června měla mladá  teenagerka obdržet nabídku bezplatného užití pervitinu, který před ní obviněný mládenec nachystal. Po počátečním odmítání  nakonec nabídky využila a nebezpečnou látku vpravila do těla. Mladík z Varnsdorfu byl policisty třináctého srpna letošního roku obviněn z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Trestné zákoník za zmiňovaný prohřešek nabízí peněžitý trest či odnětí svobody v délce od jednoho do pěti let.
 
Vybílili byt
 
DĚČÍN - Trojice výtečníků si posvítila na byt v Děčíně.  Během prvního únorového týdne letošního roku zavítala do obytného domu v Zelené ulici na Děčínsku, odkud odnesla vnitřní zařízení bytu v podobě elektrického sporáku, sanitárního vybavení součástí kuchyňské linky. Škoda čítá deset  tisíc českých korun. Děčínským policistům se v průběhu policejního šetření podařilo odhalit trojici mužů, kteří si postupně vyslechli obvinění pro trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což jim hrozí až tříletý trest odnětím svobody.
 
Šikovné ruce lapky
 
DĚČÍN – Policisté z obvodního oddělení Děčín – Podmokly po dvou dnech odhalili muže, jenž má zřejmě na svědomí krádež mobilního telefonu zn. HTC Wilfire z kalhot oznamovatele. Muž pohybující se mezi šestou a sedmou hodinou ranní se obrátit na děčínské policisty poté, co zjistil, že přišel o mobilní telefon v hodnotě dvou a půl tisíce českých korun včetně SIM karty. Ke krádeže mělo dojít prostorách hlavního vlakového nádraží. K přečinu krádeže se doznal sedmatřicetiletý muž z Děčína. M9stní strážci zákona případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.  
 
Odstavené auto zmizelo
 
DĚČÍN -  Z parkoviště u obchodního domu v Uhelné ulici zmizelo během třetího srpnového  víkendu odstavené nepojízdné vozidlo. Tmavě modrý Renault Laguna ocenil jeho majitel na devětačtyřicet tisíc českých korun. Policisté po přijeté oznámení vyhlásili po zmizelém automobilu celostátní pátrání  a zajistili blokaci dokladů v systému registru vozidel. Případ je prověřován také s ohledem na přečin krádeže.  
 
Přišla o kabelku
 
DĚČÍN – Jak ? To neví. Z prodejny v Bezručově ulici v Děčíně zmizela nejspíš rukou neznámého lapky odložená kabelka s osobními věcmi a doklady oznamovatelky. Mezi chybějícími věcmi se nacházel i mobilní telefon zn. Samsung Galaxy Note 3 včetně SIM karty. Majitelka postrádaných věci je ohodnotila částkou  dvanácti tisíc českých korun. Kdo se skrývá za případem možného přečinu krádeže je nyní v rukou podmokelských policistů.
 
 
Děčín, 20. srpna 2014 
 
nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem