Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žena přišla o peníze

Tábor - Pozor na podivné obchodníky. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Policisté šetří další z útoků zlodějů na peníze starších spoluobčanů. Z oznámení poškozené ženy (1929) vyplývá, že kolem poledne 1. února 2011 byla v jednom z táborských obchodních domů oslovena mužem a ženou, kteří jí nabízeli náramkové hodinky. Přestože odmítala, neznámá žena ji nakonec strčila dvoje hodinky do kapsy kabátu s tím, ať si je nechá zadarmo. Poté muž se ženou odešli. Následně poškozená zjistila, že z kabelky, kterou měla v průběhu jednání s podivnými prodejci odloženou v nákupním košíku, zmizela finanční hotovost v řádu několika set korun. Dle jejího názoru mohly mít krádež na svědomí jedině tyto dvě osoby.
Dle poškozené se jednalo o muže ve věku kolem 50 let, asi 175 cm vysoké postavy, světlé pleti a tmavých, kudrnatých vlasů. Oblečen byl do tmavého saka a rovněž tmavých kalhot. Žena byla ve věku přibližně čtyřiceti let, menší, asi 160 cm vysoké postavy, světlé pleti a blond vlasů. Na sobě měla šedý, kostkovaný kabát. Oba mluvili česky, bez cizího přízvuku.
Případ šetří policisté táborského obvodního oddělení. Žádají každého, kdo se s touto dvojicí „prodejců“ rovněž setkal, případně by mohl mít k uvedenému skutku další informace, aby je předal policistům na lince 974 238 700 či 158. Nejen seniory policisté varují, aby v případě kontaktu s jakýmikoliv podivnými prodejci byli velmi ostražití a v případě důvodného podezření na nezákonné jednání okamžitě informovali policisty na linku č. 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
3. února 2011

vytisknout  e-mailem