Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žena přišla o více jak dva miliony korun

NÁCHODSKO – Podvodná investice do energetiky. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Náchod se od včerejšího dne zabývají případem podvodu, kdy doposud neznámý pachatel vylákal z ženy 2 210 000 korun.

Poté, co osmašedesátiletá žena zareagovala skrze sociální síť na reklamní odkaz, který sliboval zhodnocení finančních prostředků investicí do akcií energetické společnosti, přišla o miliony ze svého účtu.

Ženu měl nejdříve kontaktovat muž, který ji pomohl provést prvotní investici ve výši 5 900Kč, následujícího dne už ji měl kontaktovat další muž, kterému měla sdělit své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví a zároveň jí pomohl nainstalovat program Anydesk a další aplikace, čímž mu umožnila vzdálený přístup do svého počítače a mobilního telefonu.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. Pachatelům v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 8 let. 

Pozor!!! Pachatelé pro příště mohou použít i jinak nazvané investiční portály a nepatrně pozměnit i způsob spáchání činu, výsledek však bude stejný a poškozených bude dále přibývat. Policisté apelují na veřejnost!!!  Buďte obezřetní a chraňte své finanční prostředky. Nedůvěřujte nepřiměřeně výhodným nabídkám pro zhodnocení svých peněz.

por. Mgr. Lucie Konečná
2.6.2022, 08:45hod.

vytisknout  e-mailem