Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena řídila auto, i přes uložený zákaz

JIHLAVSKO: Policistům předložila neplatný řidičský průkaz 

Ve středu 21. listopadu odhalili policisté řidičku, která řídila vozidlo i přes uložený zákaz. Po jedenácté hodině dopoledne zastavili za obcí Kostelec automobil Škoda Fabia, který jel ve směru na Dolní Cerekev. Policisté zjistili, že řidičkou vozidla je šestatřicetiletá žena, která má od letošního června soudem uložený mimo jiné trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do konce roku 2014. Trest jí byl uložen v souvislosti s dopravní nehodou, kterou způsobila pod vlivem alkoholu.
Řidička dále předložila hlídce řidičský průkaz, u kterého ale policisté zjistili, že je neplatný. Doklad proto zajistili. Dalším šetřením policisté zjistili, že řidičský průkaz žena v minulosti nahlásila jako ztracený a byl jí vydán nový, když doklad poté opět nalezla, nechala si v té době řidičské průkazy oba.
Dále provedli policisté u ženy dechovou zkoušku, která byla negativní. Další jízdu jí zakázali. Ženu převezli na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů. Je podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
22. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem