Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Žena s parukou vybírá peníze z cizích kont

Kriminalisté z Prahy II. prošetřují podvod, ke kterému docházelo od března do září loňského roku.  

Devětadvacetiletá žena vždy stejným způsobem vstoupí do různých poboček peněžních ústavů v Praze. Pokaždé maskovaná parukou předložila zaměstnanci padělaný doklad totožnosti s identitou skutečné osoby. Z různých účtů následně několikrát vybrala finanční hotovost v celkové částce 780 000,-Kč.   Žena se ještě minimálně desetkrát pokusila vybrat finanční hotovost, ale pokladní jí žádné peníze nevydala. V případě, že by se pachatelce podařilo vybrat veškerou hotovost, škoda by se vyšplhala až na 1 500 000Kč. V peněžních ústavech před zaměstnanci vystupuje velmi sebevědomě, bez známek nervozity. Policisté nevylučují, že se žena této trestné činnosti dopouští i mimo území hlavního města Prahy. Díky velmi dobré operativně pátrací činnosti se kriminalistům podařila zjistit totožnost této podvodnice, ale do současné doby se ji nepodařilo nalézt.

Některé z použitých falešných dokladů pracovníci peněžních ústavů při podezření z padělání zajistili. Žena, když uviděla, jak si pracovník za přepážkou prohlíží doklad a následně s ním odchází, z pobočky okamžitě utekla.  Veškeré falešné doklady, byly zaslány na expertýzu do Kriminalistického ústavu Praha. Zde díky perfektní práci zjistili, že všechny doklady pocházejí z jedné padělatelské dílny a jsou vyrobeny stejným způsobem. Devětadvacetiletá žena se tímto svým jednáním dopustila trestného činu podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Jakékoliv informace k této osobě volejte na linku 158.

 

15.3.2011 - doplnění

Díky zveřejnění tohoto případu v médiích a poznatků od občanů, se včerejšího dne ve večerních hodinách podařilo devětadvacetiletou ženu zadržet ve východočeském kraji. Následně ji policisté eskortovali do Prahy, kde nyní probíhají další úkony. Pražští kriminalisté ženě dnes kolem poledne sdělili obvinění z trestného činu podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny. Dále byl podán státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.
 
nprap. Eva Kropáčová   
 

vytisknout  e-mailem