Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena se vrátila domů

CHOMUTOV - Byl to granát, Napadal a ničil........  

Žena se vrátila domů
Ve středu večer oznámil muž z Kadaně, že pohřešuje svoji 53letou matku. Žena odešla z domova na procházku a nevrátila se. Nejdříve komunikovala s telefonem, pak zůstali bez spojení. Vzhledem ke skutečnosti, že je žena nemocná a bere léky, rozběhla se ihned pátrací akce. Do ní se zapojili kadaňští a klášterští policisté, strážníci MP Kadaň, psovod se psem, policisté ze stálé pořádkové jednotky a přivolán byl i policejní vrtulník. Hlídky prohledaly kadaňské bary, nemocnici, nádraží a další prostory, kde by se žena mohla zdržovat. Kolem půl čtvrté ráno ve čtvrtek byla pátrací akce ukončena, hledaná nebyla nalezena. Pátrací akce měla pokračovat i další den, ale při prověrce v místě bydliště policisté zjistili, že se žena již vrátila v pořádku domů. Pátrání bylo z uvedeného důvodu ukončeno.       
 
Byl to granát
V chomutovské sběrně byla nalezena nevybuchlá munice. Na místo přivolaný policejní pyrotechnik uvedl, že se jedná o dělostřelecký granát, ale nemohl
na místě s určitostí sdělit, zda je plně funkční nebo ne. Nález si převzal a odvezl k likvidaci. Ke zranění sob a ke škodě nedošlo. 
 
Napadal a ničil
Hlídka jirkovských policistů zasahovala v Hornické ulici. V jednom z bytů napadal 44letý muž svoji družku. Nejdříve se pohádali a pak ženu začal mlátit. Kromě toho demoloval zařízení bytu, rozbil popelník, hrnečky a na podlahu vyházel obsah lednice. Zranění ženy si vyžádalo převoz na ošetření k lékaři. Na násilníka čeká obvinění z trestného činu ublížení na zdraví. V případě odsouzení může skončit až na tři roky ve vězení.
 
Pistácie, oříšky, cigarety
Vloupání do baru v centru okresního města vyšetřují chomutovští policisté. Kromě různého alkoholu sebral pachatel i cigarety, batoh na notebook, několik balení pistáciových oříšků a arašíd. Majitel vyčíslil celkovou škodu na necelých 15 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a poškození cizí věci. 
 
Do aut pro rádia
25letý Jirkovák si převzal obvinění z krádeže. Na obchvatové komunikaci v Krušnohorské ulici vnikl do zaparkovaného vozidla a na místě demontoval autorádio. Obdobného jednání se dopustil i druhý den. V ulici Karla Čapka vnikl rovněž do zaparkovaného vozidla a také zde sebral autorádio. Při této krádeži mu dělal společnost 54letý muž z Berouna Hostomic. Kriminalista obvinil i jeho z krádeže.
 
Vyhrožuje rodině
Chomutovští policisté sdělili podezření z nebezpečného vyhrožování 36letému muži z okresního města. V bytě na sídlišti Kamenná nejdříve fyzicky napadl svého bratra a následně jemu i matce vyhrožoval smrtí. Z obavy o svůj život se oba poškození obrátili na policii a jednání násilníka oznámili. Muž byl zadržen, vyslechnut a následně propuštěn. Další vyšetřování probíhá na svobodě. 
 
Pytlák v lese
Během měsíce února postřelil neznámý pytlák nezjištěnou střelnou zbraní jelena lesního v lesním prostoru nad obcí Mezihoří. Stalo se to v době, kdy je tato zvěř zákonem hájena. Jelen na následky zranění pošel. Mysliveckému sdružení vznikla škoda za 34 tisíc korun. Za trestný čin pytláctví a poškození cizí věci hrozí pachateli peněžitý trest nebo trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až pět let. Vyšetřují jirkovští policisté.
     
Náklaďák bez nafty
Bez pohonných hmot zůstalo nákladní vozidlo odstavené na parkovišti v Prunéřově. Kdosi poškodil palivovou nádrž a odčerpal naftu za téměř 22 tisíc korun. Poškozením vznikla škoda ve výši 2 tisíce korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z Kadaně.  
     
14. února 2014
nprap. Marie Pivková   
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz 
tlf. 974 433 207

vytisknout  e-mailem