Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žena si v obchodě odložila kabelku do nákupního vozíku a doplatila na to

SEMILSKO - Neznámý zloděj si přivlastnil její peněženku s platební kartou. 

Na nákup do turnovského Lidlu včera odpoledne po práci zašla žena ze Semilska. Byla po celodenním shonu unavená, a proto i její obezřetnost ochabla. Do nákupního vozíku si odložila kabelku, což běžně nedělá,  a začala  obcházet regály. Zpětně si uvědomuje, že se od nákupního vozíku vzdálila na pár vteřin v oddělení zeleniny,  a této příležitosti využil pohotový zloděj, který jí odcizil z kabelky peněženku. Měla v ní kromě osobních dokladů a devíti set korun také platební kartu. Ačkoliv si ji obratem zablokovala přes mobilní telefon, zloděj ji předběhl,  a z karty jí stačil vybrat 20 000 korun. Pin ke kartě našel v peněžence.

Pokud se nám ho podaří vypátrat, bude se zodpovídat z přečinu krádeže, a také z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Okradená paní  si už bude pamatovat, že kabelka do nákupního vozíku nepatří,  a všichni ostatní by se mohli z její zkušenosti poučit.

Zloději podobné příležitosti ke svému obohacení využívají, a je jen na nás, jestli jim takovou šanci dáme, anebo ne. Kabelky a peněženky musíme mít na veřejnosti neustále pod oční kontrolou, jinak je před nimi neuhlídáme. Jejich schopnosti bychom rozhodně neměli podceňovat.

22. 2. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem