Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žena si vše vymyslela

Český Krumlov - Kapličtí policisté měli včera napilno. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Žena středního věku přišla včera po ránu ohlásit kaplickým policistům přepadení. Dle její výpovědi do ní strčili dva neznámí mladíci, až zavrávorala, poté jí strhli z ramene kabelku a utekli.
 
Policisté Obvodního oddělení PČR Kaplice, policisté Inspektorátu cizinecké policie z Dolního Dvořiště, městští strážníci a kriminalisté začali ihned intenzivně pátrat po pachatelích. V okolí místa prohledávali každý kout - zda zloději kabelku neodhodili, vyptávali se lidí z okolí, zda něco neviděli či neslyšeli, jezdili, chodili a hledali pachatele.
 
Na řadu přišly i záznamy kamer městského kamerového systému. V tu chvíli však bylo jasné, že si žena vymýšlí. Na záznamu žena na místě údajného činu nebyla a ani utíkající mladíky kamery nezaznamenaly. Žena nakonec pod tíhou důkazů v odpoledních hodinách přiznala, že k žádnému napadení, loupeži ani krádeži nedošlo a že si vše, kvůli své špatné finanční situaci vymyslela.
 
Intenzivní práce a čas téměř dvou desítek lidí a pohonné hmoty tak přišly vniveč jen díky nezodpovědnosti shora uvedené ženy, která chtěla vymyšleným přepadením obhajovat nezaplacení svých pohledávek.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
24. března 2010

vytisknout  e-mailem