Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena skočila z okna

Bruntál - skupinka mladých osob distribuovala v Bruntále marihuanu 

V úterý 15. 7. 2014 v brzkých ranních hodinách došlo v Bruntále k pokusu o sebevraždu. 55letá cizí státní příslušnice si měla přinést na balkón bytu, kde byla na návštěvě, židli a vyskočit ze třetího patra (cca z deseti metrů) jednoho z panelových domů. Dopadla na stříšku nad schodištěm a poté na zem. Následně ještě vyjela zpět do třetího patra výtahem a když ji otevřel známý dveře a uviděl ji, hned zavolal záchranáře. Žena utrpěla těžká zranění, pro která byla zdravotníky ihned letecky transportována do nemocnice v Ostravě. Případ šetří bruntálští kriminalisté, kteří zjistili, že žena se v místě bydliště, cizině, léčí u psychiatra a před dvaceti lety se již třikrát pokusila o sebevraždu.

 

Distribuovali marihuanu

Za letošního půl roku policisté v okrese Bruntál šetřili 36 případů trestné činnosti drogového charakteru. Za prvních šest měsíců bylo stíháno celkem 34 osob, z toho 4 ženy a 16 recidivistů. Přes dvacet případů šetří přímo kriminalisté na Bruntálsku.

V průběhu čtrnácti dnů byla završena několika týdenní práce bruntálských policistů ze speciálního týmu toxi, kteří v těchto dnech zadrželi při realizaci čtyři osoby ve věku od 18 do 21 let (z toho jedna žena), které byly podezřelé z distribuce a pěstování marihuany. Při domovních prohlídkách policisté zajistili finanční hotovost přes 8 tisíc korun, rostliny, digitální váhu a menší množství sušené rostlinné hmoty.

Zadržené osoby policejní komisař obvinil z přečinu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů za což jim hrozí trest odnětí svobody ve výši od jednoho do pěti let. Policisté mají zadokumentovaný prodej více jak půl kilogramů sušené rostlinné hmoty v Bruntále a to osobám ve věkové skupině od 16 do 25 let za období nejméně dvou let. Gram drogy prodávali obvinění většinou za částku 200 korun. Jeden z obviněných měl distribuovat uživatelům také pervitin. Všichni z obviněných jsou uživateli různých drog. Jsou bez pracovního poměru, někteří se touto trestnou činností živili a zásobovali kolem 70 osob v Bruntále. U dvou obviněných, kteří byli v minulosti již podmíněně odsouzeni, byl podán návrh na jejich vzetí do vazby, jednoho z nich soudce propustil a u druhého se nyní o uvalení vazby rozhoduje. Šetření není ještě u konce, v případě zjištění dalšího množství prodaných drog může být právní kvalifikace zpřísněna. Počet obviněných osob není konečný a také distribuce jiných návykových látek je předmětem dalšího šetření.

komisař por. Bc. Tušková P.

skupina tisku a prevence Bruntál

18. 7. 2014

vytisknout  e-mailem