Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žena skončila v rukách policejní hlídky

CHRASTAVA - Na silnici I. třídy č. 35 prováděla ve středu večer policejní hlídka silniční kontrolu motocyklu. Řidička měla platný zákaz řízení motorových vozidel a neměla doklady k motocyklu. Původ motocyklu nyní zjišťují policisté. 

V rukách policejní hlídky skončila ve středu večer 23letá řidička motocyklu z Liberecka. Ve čtvrt na deset večer kontrolovali dopravní policisté na silnici I. třídy č. 35 ve směru od Chrastavy na Liberec jedoucí motocykl značky YUKI. Jeho řidička nejen že nepředložila policistům doklady potřebné k řízení, ale nebyla schopná doložit původ motocyklu. Při lustraci pak policisté ještě navíc zjistili, že žena má od listopadu roku 2011 platný zákaz řízení motorových vozidel, který ji uložil Magistrát města Liberce na dobu dvou let, a další zákaz ji o rok později uložil  i Okresní soud v Liberci. Ten je platný do roku 2015.

Motorka byla opatřena registrační značkou, která podle evidencí patřila na jiný motocykl. Po této registrační značce je navíc vyhlášeno pátrání, a to od září  2012. Policisté proto motorku zajistili a budou zjišťovat její původ.

Případem se zabývají chrastavští policisté, kteří mladé ženě sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za které může jít až na tři roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207
2. srpna 2013

vytisknout  e-mailem