Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Žena tajila těhotenství, novorozenci ublížila.

PLZEŇ - Policisté ženu obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. 

     Policisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v pondělí 14. srpna 2017 obvinili 20letou ženu ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

     V neděli odpoledne jsme obdrželi od zdravotnické záchranné služby informaci, že v Plzni na Doubravce zdravotníci zasahují v bytě u ženy, která evidentně porodila, i přestože to popírala. Ženu převezli na ošetření do nemocnice. Mezitím policisté vyjeli okamžitě na místo. Začali zjišťovat veškeré okolnosti případu a během toho nalezli zraněného novorozence v koši na prádlo. Okamžitě mu poskytli první pomoc a přivolali lékaře, kteří jej převezli do fakultní nemocnice. Dítě mělo závažná poranění hlavy a těla. Narozená holčička bohužel, i přes veškerou péči lékařů, ještě tu noc svým zraněním podlehla.

     Mladá žena své těhotenství před všemi tajila, a protože věděla, že dítě nechce, rozhodla se pro domácí porod. Novorozenec byl dle lékařů klinicky donošený. Chvíli po porodu způsobila dítěti rozsáhlá zranění a schovala ho do prádelního koše. Nechtěla, aby někdo věděl, že rodila. Vyrušili ji známí, kteří vešli do bytu, a když viděli, že žena krvácí, zavolali lékaře, protože měli obavy o její život a vůbec nevěděli, co se děje.

     Kriminalisté provedli veškeré potřebné úkony, vyslechli svědky a zajistili stopy. V pondělí ve večerních hodinách předali ženě usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. V současné chvíli je žena v policejní cele. Pachatelka může být potrestána odnětím svobody na 15 až 20 let nebo výjimečným trestem.

     Pro upřesnění bychom chtěli doplnit, že činnost policie výhradně směřuje k ochraně života a zdraví dítěte a není směřována k represi vůči rodičkám.

mjr. Ing. Martina Korandová
15. srpna 2017

vytisknout  e-mailem