Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Žena ujížděla hlídce i v protisměru

PŘÍBRAMSKO - Jednapadesátiletá žena ujížděla hlídce policie po silnici I/4.  

Neváhala jet ani v protisměru, kde ohrožovala protijedoucí řidiče. Dokonce havarovala, a ani to ji nezastavilo.

Vše začalo v neděli kolem třetí hodiny odpolední. Policisté motoristku zastavili u ulice Čs. Armády v Příbrami. Dechová zkouška byla pozitivní, přístroj u ní vykázal hodnotu 2,72 promile alkoholu. Na místě přišla žena o řidičské oprávnění a další jízda jí byla zakázána.

Za volant však usedla znovu. Za dvě hodiny se ji pokoušeli strážci zákona zastavit za pomoci majáku a nápisu „STOP POLICIE“,  na což vůbec nereagovala. Na rychlostní komunikaci mezi Příbramí a Milínem byli policisté vysláni operačním důstojníkem. Ten chvíli předtím přijal oznámeni o pohybu vozidla Hyundai, které zde kličkuje po silnici.

Řidička vjela i na krajnici, narazila přitom do betonového obrubníku a dále do svodidel. V jízdě však pokračovala, kdy neustále najížděla do prostisměru, a to až k odbočce na Solenice, kde se podařilo její zběsilou jízdu ukončit. Žena nedokázala komunikovat, ani udržet rovnováhu. I během jízdy bylo vidět, že usíná a nedívá se na komunikaci. V dechu měla tentokrát téměř čtyři promile alkoholu. Z důvodu silné podnapilosti skončila v příbramské nemocnici. Nyní se bude zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, hrozí jí šest měsíců až tři roky odnětí svobody.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
26. května 2014

 

Odkazy do noveho okna

 havarovaná svodidla

havarovaná svodidla 

Detailní náhled

 havarované vozidlo

havarované vozidlo 

Detailní náhled

kontrola řidičky

kontrola řidičky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem