Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žena už agresi nevydržela

Český Krumlov – Jedenačtyřicetiletého muže obvinili českokrumlovští kriminalisté z kuplířství a dalších trestných činů. 

Obviněný letos v srpnu po vzájemné dohodě kořistil z prostituce provozované poškozenou cizinkou. Tu žena provozovala na silnici E 55. Veškeré finanční prostředky, které si poškozená prostitucí vydělala, odevzdávala obviněnému, který jí jako částečnou protihodnotu za odevzdané peníze zajišťoval ubytování. Za uvedené období mu žena předala finanční hotovost ve výši nejméně 3 290 euro, což je téměř 80 tisíc korun.
 
Muž však ženu kromě toho ještě nejméně ve třech případech zamkl na pokoji, ve kterém byla ubytovaná, a to z důvodu, aby zabránil jejímu útěku, čímž jí znemožnil volný pohyb, až do doby svého návratu.
 
Koncem srpna žena sdělila obviněnému, že chce odjet domů. Obviněný na to zareagoval tím, že jí sdělil, že mu dluží peníze za ubytování, a když mu odpověděla, že mu nic nedluží, tak ji udeřil nejméně čtyřmi ranami pěstí do obličeje. Tím ženě způsobil zranění, které se jí bude hojit nejméně dva týdny. Vzhledem k tomu, že se muž uvedeného jednání dopustil opětovně, rozhodla se žena konat a vše ohlásila policistům.
 
Muž byl na základě souhlasu státního zástupce zadržen a umístěn v policejní cele. Ještě téhož dne převzal od kriminalistů usnesení o zahájení trestního stíhání pro kuplířství, omezování osobní svobody, ublížení na zdraví a výtržnictví. Dne 2. září 2011 byl státnímu zástupci dán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby obviněného.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
4. září 2011

vytisknout  e-mailem