Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Žena uzavírala podvodně půjčky a úvěry

JIHLAVSKO: Je podezřelá ze spáchání dvou trestných činů 

Policejní komisař sdělil podezření ze spáchání přečinu podvodu a přečinu úvěrového podvodu šestapadesátileté ženě z Polenska, která podvodně uzavírala půjčky a úvěry. Případ začali policisté šetřit v březnu letošního roku na základě přijatého trestního oznámení finanční společnosti, u které si žena sjednala půjčku, kterou ale poté nesplácela. Prověřování případu převzali kriminalisté oddělení hospodářské kriminality. Na základě provedeného šetření zjistili, že žena sjednala podvodně půjčky nebo úvěry i u dalších finančních společností. Smlouvy uzavírala převážně v místě svého bydliště, ale také v Jihlavě.
První čtyři půjčky nebo úvěry si žena sjednala již v roce 2011, a to v celkové výši pětapadesát tisíc korun. Smlouvy uzavřela u různých finančních společností. Splátky ale žena hradila jen částečně. Další tři smlouvy o půjčce nebo úvěry uzavřela u jiných finančních společností v loňském roce. Půjčila si celkem dvaapadesát tisíc korun. Splátky žena hradila čím dál tím méně a následně na ni podala jedna z poškozených finančních společností trestní oznámení.  
Na základě provedeného prověřování kriminalisté zjistili, že při sjednávání půjčky nebo úvěru uváděla žena do smluv nepravdivé údaje, kdy záměrně zamlčela údaje o své finanční situaci. V žádostech uvedla neúplné, nepřesné a nepravdivé údaje o svých příjmech, o pravidelných měsíčních nákladech a výdajích a o dalších půjčkách, úvěrech a finančních závazcích. Kdyby uvedla pravdivé údaje o její skutečné finanční situaci, půjčky nebo úvěry by jí nebyly poskytnuty. Následně bylo ženě sděleno podezření ze spáchání dvou trestných činů. Škoda, kterou způsobila, byla vyčíslena na téměř osmdesát tisíc korun. Případ kriminalisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. prosince 2013

vytisknout  e-mailem