Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žena volala na linku 158, chtěla skočit pod vlak

Jindřichův Hradec - Operační důstojníci PČR zachránili mladé ženě život.(Hl.233116)  

     Dnešní noci opakovaně volala neznámá osoba na linku 158, vzlykala, plakala a vždy po chvilce položila telefon. Operační důstojníci neváhali ani minutu, podařilo se jim dovolat zpět volající. Na telefonu se ozval mladý ženský hlas, kdy žena uvedla, že je někde v lese,  je jí zima, už nemůže dál , a že chce umřít. I přes veškeré snažení operačních důstojníků se se ženou nepodařil navázat souvislý kontakt prostřednictvím telefonu. Operační důstojník vytáčí znovu a znovu telefonní číslo, ze kterého mladá žena volala a doufá, že  žena přijme hovor.  Čas neúprosně běží  a je rozehrána šachová partie o lidský život. Policisté mají „štěstí“, žena hovor přijímá a na pokraji svých sil komunikuje už jen velmi útržkovitě. Policistům na lince 158  se podaří zjistit, že se mladá žena nachází někde v lese za Děbolínem a bliká tam železniční přejezd. Dále uvádí  jak se jmenuje a odkud je. Hovor končí  žena slovy:  " Vyřiďte manželovi, že jsem ho měla ráda, a že dál už nemůžu " !
            Operační důstojníci  ihned pochopili, že žena chce skočit pod vlak a urychleně kontaktovali železniční stanici v J.Hradci. Dostávají zprávu, že první vlak pojede v 05:00 hodin.
           Hra o lidský život a boj s časem  stále běží.  Na lince 158 ztotožňují osobu ženy, už ví, že je jí třicet let, znají její bydliště v Jindřichově Hradci, do kterého vysílají hlídku policie OOP J.Hradec.
          Zároveň operační důstojníci,  na základě místní znalosti terénu a okolí obce Děbolína u J.Hradce,  lokalizují možné místo, kde by se mohla žena nacházet a vysílají opět hlídku policie OOP J.Hradec. Hlídka  je úspěšná a v 01:50 hodin u železničního přejezdu Barbora   nachází v příkopě policisté promočenou a silně podchlazenou ženu. Policisté neváhají, nakládají ženu do služebního vozu a ihned jí sami přepravují na ošetření do nemocnice v J.Hradci. Po ošetření žena putuje do psychiatrické léčebny v Jihlavě.
 
     Operační důstojníci nprap. František Klíma a nprap. František Kovář na lince 158 jednali profesionálně, s maximálním nasazením a rozvahou! Velmi rychle vyhodnotili  místo, kde se žena, která chtěla ukončit svůj život skokem pod vlak nachází a zachránili jí !  Dvě nezletilé děti tak nepřišly o svojí maminku.
 
 por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz
13. ledna 2010
 

vytisknout  e-mailem