Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žena vyráběla falešné bankovky, platila s nimi své nákupy

Jihočeský kraj – Skončila v rukách jihočeských kriminalistů. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Nedostatkem peněz nejspíše trpěla žena (46 let) z Táborska, proto se rozhodla si pár bankovek sama vyrobit. Poprvé se tak stalo již v dubnu a květnu roku 2012. K výrobě použila multifunkční tiskárnu, na které vyrobila celkem dvě bankovky nominální hodnoty 2 000 korun. Úmysl měla jasný, peníze udat jako pravé. Jednu bankovku použila na nákup riflových kalhot v jedné prodejně v Soběslavi. Druhou pak zaplatila za nákup drogistických potřeb rovněž v jednom obchodě v Soběslavi.
 
V době od srpna do září tohoto roku pak na stejné multifunkční tiskárně vyrobila jednu bankovku nominální hodnoty 1 000 korun a tři bankovky nominální hodnoty 2 000 korun. Vyrobené peníze použila několikrát k úhradě doručeného balíku. Jednu dvoutisícovou bankovku se pak pokusila použít k úhradě splátky nebankovní půjčky. To, že používá falešné peníze, však nezůstalo bez povšimnutí. Dvě osoby, kterým se takto pokusila peníze udat, rozpoznaly, že se jedná o padělky.
 
Do případu se tak vložili jihočeští kriminalisté, specialisté na hospodářskou trestnou činnost. Zahájili trestní stíhání této ženy. Je obviněna ze spáchání dvou trestných činů padělání a pozměnění peněz a z podvodu. Žena svým protiprávním jednáním způsobila škodu ve výši nejméně 7 000 korun. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
6. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem