Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Žena vyráběla pervitin

KLATOVSKO - Policisté při domovních prohlídkách zajistili pervitin i další předměty a chemikálie potřebné k jeho výrobě. 

      Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení obecné kriminality prověřují nedovolenou výrobu a nakládání s psychotropními látkami. Na základě příkazu soudu provedli dne 20. prosince letošního roku domovní prohlídky v domě v Klatovech. 

     Policisté při domovních prohlídkách v objektu zajistili pervitin, amatérskou chemickou sestavu, různé pomůcky a chemikálie potřebné pro jeho výrobu. Zajištěné předměty a pervitin bude podroben znaleckému zkoumání. Podezřelá čtyřicetiletá místní žena v letošním roce vyráběla látku pervitin bez povolení Ministerstva zdravotnictví ČR a tento prodávala nebo darovala dalším osobám.

Dále šestadvacetiletý místní muž pervitin od ženy přebíral a prodával dalším osobám i se podílel na obstarávání chemikálií k jeho výrobě. Podezřelá žena i muž byli zadrženi a předvedeni na policejní služebnu a po provedení neodkladných úkonů propuštěni.

     Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a případ dále prověřuje.

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

21. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem