Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žena vytáhla kostlivce ze skříně

Tábor – Znásilnění nahlásila po více než dvaceti letech. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Táborští kriminalisté přijali ve středu oznámení ženy (52 let) z Tábora. Oznamovatelka jim sdělila, že byla před více než dvaceti lety znásilněna. K události došlo v tehdejším bytě poškozené v Táboře. Dle její výpovědi byl pachatelem bratr jejího souseda. Žena v té době měla malou dceru, která si hrávala se sousedovými dětmi. Toho využil pachatel. Aby se dostal k ženě do bytu, vymyslel si, že si její dcera v bratrově bytě zapomněla hračku. Poškozená muže nejdřív odbyla s tím, že stačí hračku donést druhý den. Po delším přemlouvání však dveře otevřela a toho pachatel ihned využil. Vrhnul se na ni, chytil ji, zatlačil ji do obývacího pokoje a povalil na zem. Poté ji přes její odpor znásilnil. Po vykonání soulože byt opustil. Od té doby s pachatelem v kontaktu nebyla.
 
Znásilněná žena se rozhodla, že o tom nikomu neřekne. Až nyní, po více než dvaceti letech, se o této události zmínila před pracovnicí jednoho úřadu, která poškozenou přemluvila, aby věc oznámila na policii. Kriminalisté v současné době případ prověřují. Protože od uplynutí skutku uběhlo více než dvacet let, tím pádem je trestní stíhání promlčeno, bude případ v souladu s trestním řádem odložen.
 
Na tomto případu, kdy pachatel zůstane nepotrestán, je vidět, že je potřeba, přesto, že se ženy budou stydět nebo bát, věc co nejdříve oznámit na policii. V případě znásilnění by poškozená žena neměla manipulovat se šaty. Z důvodu zajištění biologických stop by mytí či sprchování měla odložit až po provedení lékařské prohlídky. Nebojte se obrátit na policii. Každý neodhalený násilník může zničit život další ženě.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
20. ledna 2011

vytisknout  e-mailem