Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena z Novojičínska zemřela na kolejích

Strojvůdce se snažil vlak zastavit, ale smrtelný střet už nemohl odvrátit a další zprávy z Novojičínska. 

 

Osmašedesátiletá žena z Novojičínska v neděli 9. srpna zemřela pod koly osobního vlaku v Příboře. Tragická událost se stala v Juráňově ulici před půl osmou v podvečer. Podle výpovědi strojvůdce seděla žena v kolejišti a vlak se mu však nepodařilo včas zastavit. Strojvedoucí, který s osobnív vlakem jel z Kopřivnice do Příbora, spustil výstražný zvukový signál, uvedl v činnost rychlobrzdu a následně došlo ke střetu s následkem smrtelných zranění, kterým na místě žena podlehla. Ženu z Novojičínska usmrtil osobní vlak jedoucí ve směru jízdy Studénka až Veřovice.
Policisté nadále vyšetřuje okolnosti jejího úmrtí, například zda to byla nešťastná náhoda či pokus o sebevraždu. Více okolností případu objasní i nařízená pitva.


Stalo se ...


U Nového Jičína zemřel po nehodě motocyklista

Čtyřiačtyřicetiletý motocyklista z Kopřivnicka v zatáčce vyjel mimo vozovku, kde svým zraněním podlehl.

Motocyklistu bez známek života nalezl po osmé hodině ranní kolemjedoucí řidič v příkopu u cesty, kde ležel i jeho stroj Honda 600. Motocyklista jel po silnici z Nového Jičína ve směru na obec Rybí a při projíždění pravotočivé zatáčky se stoupáním, za Sirkovými lázněmi, nezvládl řízení motocyklu, následně najel na pravou krajnici a havaroval do pravého silničního příkopu. Při havárii motocyklista utrpěl mnohočetná poranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.
Podle lékaře mohl být muž mrtvý několik hodin, nehoda se stala pravděpodobně po půlnoci, přibližně okolo třetí hodiny. Při prošetřování havárie bylo vyloučeno cizí zavinění, například střet s jiným vozidlem. Přesnou dobu a příčinu úmrtí stanoví až nařízená pitva. Místní komunikace, která spojuje Nový Jičín a Kopřivnici, byla během vyšetřování na dvě hodiny uzavřena.


Opilí mladíci rozbili výlohu prodejny

Dva mladíky ve věku 20 a 21 let prošetřují bílovečtí policisté pro trestné činy poškozování cizí věci a výtržnictví. Podezřelí v sobotu 8. srpna v odpoledních hodinách okolo čvtrté hodiny rozbili výlohu prodejny na ulici Dukelská v Bílovci. Oba mladíci jednou hodili kámen do dvou výloh prodejny, čímž došlo k jejich rozbití. Při dopadení byli oba v podnapilém stavu. Starší z dvojice nadýchal 2, 67 a druhý dokonce 3,10 promile alkoholu. Následně byli převezeni na Protialkoholní záchytnou stanici ve Frýdku-Místku, kde byli podezřelí umístěni k vystřízlivění. V případě prokázání viny tak podezřelým hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo trest peněžitý.


Mladík se prošel po třech vozidlech

Devatenáctiletého mladíka prošetřují novojičínští policisté pro trestné činy poškozování cizí věci a výtržnictví. Podezřelý mladík hodinu po půlnoci dne 10. srpna na parkovišti u domu na ulici Dlouhá v Novém Jičíně poškodil tři přední kapoty zaparkovaných vozidel. Mladík z Nového Jičína se postupně prošel po vozidlech Renault, Peugeot a další vozidlo Renault. Poškozením vozidel způsobil předběžnou škodu za patnáct tisíc korun. V případě odsouzení může být mladík potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.


Krádež dřevní hmoty

Oderští policisté prošetřují okolnosti případu krádeže dřevní hmoty v hodnotě dvaceti tisíc korun. Neznámý pachatel v době od 29. července do doby oznámení 5. srpna letošního roku na lesní parcele v katastru obce Spálov na Odersku pokácel a následně odcizil celkem sedm kusů vzrostlých smrků. Jednalo se o smrky v délkách okolo dvaceti metrů a v celkovém množství 15 metrů kubických.


Pachatel bude asi stavět dům

V noci na 4. srpna odcizil neznámý pachatel z oploceného pozemku u rekreační chatky v Bordovicích stavební míchačku Alko a stolní hoblovací pilu. Odcizením způsobil pachatel celkovou škodu ve výši šestnáct tisíc korun. Frenštátští policisté případ prošetřují pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.


Strážci zákona přistihli dalšího opilého řidiče

V sobotu 8. srpna před půl druhou ranní kontrolovali příborští policisté v Sedlnicích u Borovce 46letého řidiče osobního automobilu Peugeot 309. Po výzvě se řidič  podrobil orientační dechové zkoušce, kterou policisté zjistili, že měl řídit pod vlivem 2,20 promile alkoholu. Opakovaný zkoušky byla s výsledkem 2,14 promile. Téhož dne sdělili policisté  řidiči podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V  případě prokázání viny tak podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

vytisknout  e-mailem