Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žena zapálila policejní služebnu

Devětadvacetiletou ženu Olomoučtí policisté zadrželi a obvinili z trestného činu obecné ohrožení a z útoku na veřejného činitele.  

Žena se měla protiprávního jednání dopustit tím, že včera kolem 16. hodiny odpoledne položila pod vstupní dveře služebny Městské policie Olomouc, která se nachází na 1. nástupišti vlakovém nádraží, látkový hadr napuštěný neznámou látkou a ten zapálila. Plameny dosahovaly do půlmetrové výše a začaly opalovat dveře. Žena při tom pokřikovala na strážníka, který přišel zjistit, co se děje,  že jej zabije a zapálí jak služebnu, tak dům, ve kterém strážník bydlí.

Tomuto incidentu přecházela další odpolední  událost, kdy žena kolem půl druhé odpoledne zcela nahá před stejnou služebnou městské policie vyhrožovala, že si donese kanystry s benzínem a služebnu zapálí, že donese granáty a služebnu vyhodí do povětří.

Dle vyšetřovatele hasičů, který přijel na místo, byl hadr napuštěný nebo politý zatím nezjištěnou hořlavou tekutinou, kterou zatím nelze bez chemické expertizy blíže ustanovit. Vyšetřovatel hasičů také dodal, že  pokud by se dveře služebny vzňaly, byl by prostor zamořen toxickým kouřem, neboť se jedná o dveře, které obsahují velké množství různých barev a lepidel a v důsledku tohoto by mohly být osoby, které se zdržují v uvedených prostorách, ohroženy na zdraví nebo na životě. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 500 korun.

Obviněná se nyní nachází v policejní cele. Událost se dále vyšetřuje a není vyloučeno, že se právní kvalifikace může změnit.

por. Mgr. Jitka Dolejšová 

 

vytisknout  e-mailem