Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena zaútočila na strážníka

MOST - Udeřila ho, kopla a plivla na něj; Z družného Moraváka se vyklubal podvodník .... 

Rušno bylo na chodbě jednoho panelového domu v centru města. O víkendu tam hlídka strážníků krátce před 04. hodinou řešila rušení nočního klidu. Po příjezdu na místo byla na chodbě slyšet hlasitá hudba a křik z jednoho bytu. Obyvatelé bytu zprvu na zvonění strážníků nereagovali. Otevřeli až po několikerém zvonění a výzvách. Přítomnost mužů v uniformách se zřejmě nelíbila 32leté ženě. Žena nejprve za dveřmi hlídce nadávala a urážela ji. Když konečně otevřela dveře, tak nečekaně udeřila jednoho ze strážníků do obličeje, pak ho kopla a nakonec na něj i plivla. Způsobila mu drobné zranění, se kterým vyhledal ošetření v nemocnici. Pracovní neschopnost nenastala. K ženě se pak přidal i muž, který s ní v bytě byl. Strážníci proti oběma použili donucovací prostředky. Policie pak u dvojice provedla dechové zkoušky na alkohol, které byly pozitivní. Žena byla převezena k ošetření do nemocnice, kde častovala nadávkami i zdravotnický personál. Policie ji nyní stíhá a obvinila ji z přečinu násilí proti úřední osobě. Její vyšetřování je vedeno na svobodě. Za toto jednání by mohla být odsouzena odnětím svobody až na čtyři léta.


 

Z bodrého Moraváka se vyklubal zloděj

Neuvěřitelně vynalézavý je zatím neznámý muž, který podvedl nájemníky v jednom mosteckém domě. Ten včera krátce po 17. hodině zaklepal u dveří seniorů. Představil se jako nový soused z domu, který se právě nastěhoval do bytu nad nimi. Říkal, že je zedník a rád jim vypomůže, když bude potřeba. Uvedl i to, že je Moravák a je družný, zatímco Češi jsou odměření a že se chce s novými sousedy blíže seznámit. Muž ve věku 79 let ho pozval do bytu na kávu. Chvíli si povídali a neznámý náhle požádal o půjčku 1000 korun, protože je momentálně po stěhování bez peněz. Senioři tolik peněz doma neměli, ale půjčili mu pětistovku. Když muž byt opustil, tak jeho obyvatelé zjistili, že jim neznámý ze stolu odcizil mobilní telefon. A když zazvonili u bytu, kde měl nový nájemník bydlet, otevřel zcela jiný muž, který se také s neznámým Moravákem setkal, když u něj zvonil a chtěl půjčit 150 korun. Muž mu nic nedal a zavřel před ním prozřetelně dveře. U seniorů však podvodník se svojí pohádkou uspěl. Policie získala i popis výtečníka. Byl ve věku 35 – 40 let, sešlého vzhledu, hubené postavy asi 180 cm vysoké. Na sobě měl riflovou bundu šedé barvy, kostkovanou košili a dlouhé kalhoty.


 

Měď chtěl zpeněžit, plán mu nevyšel

Zloděj kovů byl zadržen díky městskému kamerovému systému. Ten odhalil v kolejišti Českých drah poblíž mosteckého kostela podezřelého muže, který se na místě snažil násilím dostat do čtyř trafostanic. Z jedné se pokoušel odcizit transformátor, který slouží k napájení rozmrazování výhybek v zimních měsících. Než stačil podnikavec krádež dokonat, přistihla ho hlídka policie. I tak lapka způsobil hmotnou škodu ve výši 45 tisíc korun poškozením trafostanice i transformátoru. Policisté 34letému Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a pokusu krádeže.


 

Z pozemku ukradli cirkulárku, motor odevzdali do sběrny

Policisté sdělili podezření ze spáchání provinění krádeže mladíkovi z obce na Litvínovsku. Ten měl v místě svého bydliště vniknout spolu s dalším mladistvým na neoplocený pozemek rodinného domku. Z něj odcizili cirkulárku. Tu nejprve shodili ze svahu, kde ji poškozená majitelka sice našla, když pro ni však druhý den šla, pila tam již nebyla. Mladíci ji vyzvedli, elektromotor odmontovali a odevzdali ho do sběrny surovin, kde ho zpeněžili. Poškozenému majiteli tak zanechali škodu ve výši 1 000 korun. Druhý mladík je řešen pro přestupek.


 

Zatímco nakupoval, zloděj v bytě kradl

Nepříjemné zjištění čekalo jednoho Mostečana. Ten byl tento týden v podvečer nakupovat. Když se asi po 45 minutách vrátil domů, zjistil, že měl v bytě nevítaného návštěvníka. Lapka mu odcizil mobilní telefony a z peněženky, kterou objevil, vzal finanční hotovost. Poškozený přišel i o různé osobní doklady. Lapka do přízemního bytu vnikl zřejmě přes balkónové dveře. Případ krádeže šetří mostecká policie.


 

Sprejer pomaloval novou omítku a zároveň ji i poškodil

Nová fasáda obytného domu v mostecké ulici U Lomu přilákala zatím neznámého sprejera. Ten v noci z pondělí na úterý černou barvou počmáral na ploše 3 metry čtvereční omítku nečitelným nápisem a zároveň v jednom místě omítku prorazil. Poškozené bytové družstvo předběžně vyčíslilo škodu na šest tisíc korun a případ poškození cizí věci oznámilo mosteckým policistům.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 26. 7. 2012

vytisknout  e-mailem