Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žena zpronevěřila téměř tři a půl milionu korun

Český Krumlov - Z trestného činu zpronevěry byla obviněna žena z Českokrumlovska.  

Obviněná si od počátku roku 2005 do konce roku 2007 postupně přisvojovala zálohové finanční prostředky poskytované v hotovosti v sídle českokrumlovské společnosti. V jednotlivých případech, po obdržení hotovostní zálohy určené k provádění hotovostních plateb v terénu, zejména na ověřování certifikátů pro vývoz výrobků do zahraničí, provedla vyúčtování těchto poskytnutých záloh, a to na podkladě jí vytvořených fiktivních příjmových pokladních dokladů, které neoprávněně opatřila pomocí svého osobního počítače a tiskárny elektronicky vytvořenými napodobeninami originálních razítek. Jednalo se o napodobeniny razítek firem, s nimiž společnost skutečně spolupracovala, čímž vždy při vyúčtování zakryla chybějící svěřené finanční prostředky z poskytnutých záloh, které si přisvojila a použila pro svou osobní potřebu. Společnosti tímto jednáním způsobila škodu ve výši nejméně 2 523 000 Kč.
 
Podobně žena postupovala také v období od léta 2008 do listopadu 2009, kdy obdobným způsobem zakryla chybějící svěřené finanční prostředky z poskytnutých záloh ve výši nejméně 911 400 Kč.
 
Způsobená škoda tak dosáhla minimální částky 3 435 000 Kč.
 
Českokrumlovští kriminalisté oddělení hospodářské kriminalisty celý případ řádně prošetřili a ženu obvinili ze shora uvedeného trestného činu.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
13. prosince 2009

vytisknout  e-mailem