Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žena zůstala bez peněz

CHOMUTOV - Na návštěvě ve fitku, Zmizely okrasné dřeviny.... 

Žena zůstala bez peněz
Jak se lehce dá přijít o peníze, se přesvědčila žena z Černovic. V květnu letošního roku se domluvila s 27letým mužem z Klášterce nad Ohří, že jim provede opravu venkovní fasády domu. Za tímto účelem mu předala hotovost ve výši 31 tisíc korun. Muž sice začal na opravě pracovat, ale pak přestal a od té doby je nekontaktní. Zbývající hotovost ve výši 26 tisíc korun poškozené dluží, na výzvu k navrácení nereaguje. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu podvodu, za uvedený čin hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
Na „návštěvě“ ve fitku
V minulém týdnu se 20letý muž z okresního města vloupal do objektu bývalého FIT centra v Jirkově. Svou pozornost zaměřil na přípravky, které slouží k přípravě koktejlů pro sportovce. Věci chtěl odcizit, ale nepočítal, že se na místě objeví pracovníci bezpečnostní agentury. Ti jej zadrželi a následně předali policistům. Na pachatele čeká obvinění z pokusu krádeže.
 
Zmizely okrasné dřeviny
Z areálu firmy ve Vysoké Peci zmizelo větší množství okrasných dřevin. Zástupce poškozené firmy sdělil, že kdosi odcizil třicet kusů borovic, deset modřínů, jeden jedlovec a téměř osmdesát kusů smrků. Celkovou škodu stanovil na necelých 9 tisíc korun. Po stromcích pátrají jirkovští policisté.
 
Tentokrát neplatí matka
I ženy někdy zapomenou, že mají děti, o které je třeba se starat. V tomto případě 34letá žena z Prahy neposílá výživné na své nezletilé děti, ačkoli má toto nařízeno soudem v Chomutově. Do dnešního dne dluží otci dětí 22 tisíc korun. Není to poprvé, stejné jednání ženy řešil soud v březnu loňského roku. Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si pachatelka již převzala.
 
Vykradl byt
Jirkovští policisté pátrali po totožnosti neznámého zloděje, který se na konci května letošního roku vloupal do bytu ve Studentské ulici. Majitel uvedl, že během jeho nepřítomnosti kdosi vnikl dovnitř a odnesl peněženku, klíče od vozidla, různé šperky a další věci za téměř 16 tisíc korun. Z krádeže a porušování domovní svobody mohli v tomto případě policisté obvinit 29letého místního obyvatele, který má vloupání na svědomí. Obvinění si převzal, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Hrál si na horolezce
Po lešení vyšplhal na střechu zámku v Klášterci nad Ohří 25letý místní obyvatel. Ze střechy vytrhal celkem jedenáct měděných šablon, které chtěl nejspíše prodat ve sběrně. To se mu nepodařilo, neboť byl zadržen. Městský úřad vyčíslil škodu na 11 tisíc korun. Pro pachatele mají policisté připraveno obvinění z krádeže.
 
27. července 2011 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem