Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženě namluvil, že ji zná

MOST - Ta ho pozvala na kávu a on ji okradl; V baru se poprali. 

 Zloděj sýrů odhalen

Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže 31letému muži z Litvínova. Ten přijel tento měsíc do Mostu a zavítal s nekalým úmyslem do jednoho ze supermarketů. Zamířil do oddělení s mléčnými výrobky a do batohu si ukryl 11 kusů balení tavených sýrů oblíbené značky. Sýry měl v úmyslu sníst, ale plán mu překazil tamní detektiv, který ho při krádeži odhalil. Poté, co prošel pokladnou bez zaplacení, ho zadržel a následně předal policii. Nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do prodeje.


 

Na cizím pozemku kradl naftu

Inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním 31letému muži z Mostu. Ten měl dle výsledků šetření vniknout na oplocený pozemek jedné soukromé firmy v nočních hodinách. V objektu objevil kanystry a do nich měl na místě odčerpat z pracovních strojů celkem 180 litrů motorové nafty, kterou odcizil. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 7 tisíc korun. Pohonné hmoty muž údajně prodal neznámému motoristovi.


 

Dva muži se v baru poprali

Litvínovští policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení případ napadení v jednom litvínovském baru. Koncem června se tam měli dva muži ve věku 28 a 50 let po předchozím slovním napadání poprat. Nejdříve měl mladší slovně bezdůvodně provokovat staršího, kterého vůbec neznal. Ten ho měl udeřit do obličeje a mladší mu útok vrátil, když ho napadl zezadu do hlavy. Následovala vzájemná potyčka dvou mužů, které od sebe odtrhli přítomní další hosté. Ke zranění osob nedošlo. Oba dva si od policie převzali záznamy o sdělení podezření z přečinu výtržnictví. Oba měli pozitivní dechové zkoušky na alkohol, kdy jim policisté naměřili dvě promile alkoholu v dechu. K hmotné škodě nedošlo.


 

Tvrdil, že ženu zná, ta mu uvěřila a pozvala ho na kávu, byla okradena

Na důvěřivost doplatila jedna 57letá žena z Litvínova. Ve večerních hodinách potkala při návratu do svého bytu neznámého muže, který ji oslovil a namluvil jí, že ji zná z dřívějšího bydliště. Paní se s ním dala do řeči a pozvala ho k sobě na kávu. Muž si potřeboval náhle odskočit, a protože se dlouho nevracel, žena ho hledala. Marně. Bez slůvka rozloučení odešel. Až ráno Litvínovanka zjistila, že jí z chodby zmizela zavěšená kabelka, ve které měla peníze, doklady a finanční hotovost. Podnikavec ještě stihl vybrat díky odcizené kartě finanční obnos z bankomatu. Poškozené tak zanechal škodu ve výši téměř 9 000 korun. Policejní vyšetřovatel obvinil 32letého muže z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Odcizené peníze užil obviněný pro vlastní potřebu.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 17. července 2015

vytisknout  e-mailem