Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženě po pádu pomohli

MOST - Pak ji zřejmě okradli; Někdo zapálil sedm plastových kontejnerů; Výtržník útočil šroubovákem i nožem.  

 Z aut kradl navigace a autorádio

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním 29letého muže z obce na Mostecku. Podle kriminalistů se měl muž ve čtyřech případech vloupat v noční době do motorových vozidel, ze kterých odcizil autorádio a dvě navigace. U čtvrtého vozidla se snažil odcizit zabudovaný DVD přehrávač, což se mu nepodařilo, neboť ho někdo vyrušil a on utekl. Krádežemi způsobil motoristům škodu ve výši 140 tisíc korun a poškozením vozidel zanechal další škodu za devět tisíc korun. Obviněný byl loni za obdobnou krádež odsouzen. Kriminalisté zajistili jeden navigační systém. Muž je stíhán na svobodě.


 

Další obviněný z akce JOKER

Mostecká policie obvinila dalšího dealera z kauzy Joker, při níž byli odhaleni výrobci a distributoři pervitinu. Muž ve věku 47 let z Mostu měl dle zjištění kriminalistů, kteří skupinu odhalili, obstarávat pervitin, který následně prodával osobám z řad toxikomanů a to nejméně ve 150 případech. Drogu zajišťoval zájemcům již od roku 2012 do současné doby, kteří si pro ni chodili k Mostečanovi do místa jeho bydliště. Muž je stíhán pro přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Stíhání obviněného je vedeno na svobodě a soud může za toto jednání uložit až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Okradli ženu dva muži, kteří jí po pádu pomohli?

Policie v Mostě šetří případ krádeže na osobě, kterého se měl dopustit neznámý pachatel. Poškozená postarší žena z Mostu šla koncem týdne ve večerních hodinách do místa svého bydliště, když v ulici Brigádnická na chodníku o něco zakopla a upadla. Dva mladí muži měli ženě pomoci vstát ze země a ještě jí podali kabelku. Možná oni ženu připravili o peněženku, kterou měla v kabelce a po příchodu domů ji marně hledala. Zmizely jí i doklady a platební karta.


 

K útoku použil šroubovák a poté i nůž, skončil ve vazbě

Policie v Mostě obvinila 21letého muže z Mostu z pokusu ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Muž měl dle policistů již v březnu vniknout pravděpodobně přes balkón do přízemního bytu v noční době a v bytě měl napadnout 20letého muže, který tam byl na návštěvě. Obviněný měl spícího mladíka škrtit a následně ho měl šroubovákem několikrát bodnout do různých částí těla. Zároveň mu vyhrožoval usmrcením. Posléze z bytu utekl. Poškozenému způsobil mnohačetná poranění, která si vyžádala lékařské ošetření. O pár dnů později poškozený potkal obviněného v panelovém domě. Opět ho měl fyzicky napadnout a vyhrožovat násilím. V ruce měl kuchyňský nůž a poškozeného zasáhl do ruky. Napadený utrpěl řezné rány. Policie po podezřelém pátrala, protože se nenacházel v místě bydliště. Obviněný skončil ve vazbě.


 

Na pátek v noci hořelo sedm plastových kontejnerů, policie hledá svědky

V noci na pátek někdo zapálil v Mostě sedm popelnic. Neznámý poberta nezjištěným způsobem v ulici Albrechtická kolem 23.40 hodin založil požár ve třech plastových kontejnerech. Dva zcela shořely, třetí byl částečně ohořelý. O pár minut později v 00.35 hod. hořely tři plastové nádoby v ulici K. Marxe. Oheň se rozšířil i na stěnu panelového domu a poškodil fasádu. V ulici Albrechtická v době okolo 00.50 hodin shořela jedna popelnice na odpadky. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 28 tisíc korun. Bytovému družstvu vznikla poškozením zdiva škoda za 60 tisíc korun. Případem poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté spolu s kriminalisty. Ti hledají svědky, kteří by mohli poskytnout informace k případům a žádají je, aby se ozvali na lince 158.


 

Most 20. dubna 2015

nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem