Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženu napadl na dámské toaletě

MOST - Prý měla okrást cizince, tak jí to připomněl agresivním způsobem; Obnažoval se cestou do práce před výlohou kavárny 

Zcela nepochopitelným způsobem hodlal vzít do svých rukou spravedlnost 38letý Mostečan. Byl prý s kolegy z práce a cizinci, se kterými pracoval v jedné firmě, v jednom mosteckém baru. Tam se měl údajně jeden z cizinců seznámit s ženou, která ho měla okrást. Cizinec však policii nekontaktoval, ale své podezření sdělil jednomu z mužů, se kterými byl v baru. Jiný, 38letý Mostečan, pak opětovně bar navštívil. Znovu tam uviděl stejnou ženu jako tehdy, a vybavilo se mu podezření cizince. Za ženou šel až na dámskou toaletu. Tam jí měl agresivně napadnout. Ženu kopl nohou do obličeje. Hrubě jí nadával a požadoval po ní 10 000 korun. Pak svůj požadavek zvýšil na 40 tisíc a ženu stále kopal nohou do obličeje a vyhrožoval jí dalším násilím. Poškozená utrpěla zranění v obličeji, měla modřiny, otoky, tržnou ránu a přišla i o jeden zub. Policisté, kteří případ šetřili, útočníka vypátrali a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Kriminalisté provedeným šetřením nezjistili, že by se žena dopustila v baru krádeže na cizinci. Obviněný muž, který své surové jednání svádí i na množství vypitého alkoholu, je stíhán na svobodě.


 

Policisté zachránili ženu, která si chtěla vzít život

Akci na záchranu lidského života rozjeli policisté v okrese Most. V úterý dopoledne zavolal na linku 158 muž, který policistům sdělil, že má důvodné obavy o život své přítelkyně. Policisté dorazili do místa bydliště ohrožené osoby v jedné obci na Litvínovsku. Na zvonění policie nikdo nereagoval, z bytu se ozýval jen štěkot psa. Policisté s ohledem na umístění bytu vyšli před dům a oknem zjišťovali situaci v bytě. Skrz okno si všimli léků na stole a spatřili na zemi i tělo osoby. Z tohoto důvodu okamžitě do bytu za přítomnosti nezúčastněné osoby vnikli násilím. Žena ležící na zemi dýchala, ale nekomunikovala. Přítomní policisté se ji snažili probudit. Na místo dorazila vzápětí sanita rychlé záchranné služby a ženu převezla do nemocnice. Ta zřejmě chtěla spáchat sebevraždu, o čemž svědčil jednak telefonát příteli a jednak prázdná plata od léků, které policisté našli v bytě na stolku. Policisté na místě zajistili následně opravu dveří a uzamčení bytu.


 

Před výlohou kavárny předváděl několikrát cestou do práce své mužství

Z přečinu výtržnictví sdělili litvínovští policisté podezření ve zkráceném přípravném řízení 19letému mladíkovi z Mostu. Ten měl předminulý týden časně ráno na místě veřejně příslušném před zraky několika svědků poblíž kavárny na litvínovském náměstí onanovat. Policejní hlídka na místě výtržníka zajistila a předvedla ho na policejní služebnu. Jak šetřením policisté zjistili, muž veřejné pohoršení budil na stejném místě opakovaně a to vždy cestou do práce. Své jednání nedovedl policistům vysvětlit, ale vždy byl při výtržnosti zahalen kapucí, aby nebylo vidět do jeho obličeje. Po provedení služebních úkonů byl muž ze zajištění propuštěn.


 

Na jaře přišel z basy a krade opět

Policie zadržela lapku, který se minulý týden v ulici J. A. Komenského vloupal do osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia. Lapka vybaven šroubovákem do auta vnikl v noci násilím a uvnitř odcizil zabudované autorádio. I když byl zadržen o pár minut po krádeži, odcizené autorádio už u sebe neměl. Prý ho dal komplici, kterého však ani pořádně nezná. Komisař mostecké policie 36letého muže z Litvínova obvinil z přečinu krádeže vloupáním a stíhá ho na svobodě. Muž kradl i přesto, že byl již za krádež odsouzen k nepodmíněnému trestu a z výkonu se vrátil letos na jaře.


 

Zloděj na odcizenou platební kartu vybral tisíce korun

O peněženku přišla tento týden jedna žena z Litvínova. Začátkem týdne šla odpoledne nakupovat. Cestou do svého bydliště jí neznámý pachatel odcizil v nestřeženém okamžiku z kabelky peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Lapka u platební karty našel i číslo PIN a než poškozená zablokovala kartu, stihl z jejího účtu vybrat finanční hotovost ve výši 17 000 korun. Případ krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platební karty šetří litvínovští policisté, na které se žena obrátila.


 

Motoristovi zloděj zanechal škodu 100 tisíc korun

Škodu za 100 tisíc korun utrpěla jedna motoristka z Mostu. Ta přišla včera na policejní služebnu mosteckého obvodního oddělení ohlásit krádež vloupáním do osobního vozidla značky VW Passat. Neznámý pachatel se do auta vloupal násilím na sídlišti Výsluní ve středu po dobu čtyřiceti minut, kdy žena vůz opustila. Z vozidla zloděj odcizil drahou radionavigaci v hodnotě 70 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 1. listopadu 2002


 

vytisknout  e-mailem