Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženu okradl za bílého dne

TEPLICE - Pomozte při pátrání; Loupili na Štědrý den... 

Ženu okradl za bílého dne
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pondělí odpoledne okradl v Teplicích ženu o její kabelku. Na zastávce MHD vytrhl poškozené, která stála v telefonní budce, z ruky černou kabelku s osobními doklady a finanční hotovostí a dal se na útěk. Zloděje začal pronásledovat muž, který byl svědkem krádeže a chtěl okradené pomoci. Když ale lapku dostihl, vytáhl zloděj revolver blíže nezjištěného typu, kterým svého pronásledovatele zastrašil. Kabelku, ze které odcizil doklady poškozené a peníze poté odhodil. Svědkovi, který nebyl lhostejný a chtěl pomoci druhému, se naštěstí nic nestalo. Zachoval se moudře a zbytečně neriskoval svůj život a zdraví.
     Pachatel, který se poté dal na útěk směrem k fotbalovému stadionu, byl muž ve věku 22 - 25 let, 170-175 cm vysoký, hubené postavy, měl krátce střižené vlasy hnědé barvy, kulatý obličej a menší nos, v uších měl náušnice v podobě kamínků světlé barvy. Na sobě měl šedomodrou bundu, šedomodré kalhoty pravděpodobně rifle. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
     Žádáme případné svědky, kteří se v pondělí před 16 hodinou pohybovali v ulici Alejní a mohou poskytnout jakékoliv informace k pachateli, aby se dostavili na Obvodní oddělení PČR v Teplicích, nebo nás kontaktovali na bezplatné lince 158.
 
Identikit pachatele krádežeidentikit pachatele krádeže
 
Loupili na Štědrý den
     Až deset let ve vězení může strávit dvojice spolupachatelů, kteří se v noci 24. prosince pokusili v Bílině okrást muže a ženu. Dva lupiči ve věku 23 a 25 let přepadli poškozené s úmyslem zmocnit se jejich vozidla Škoda Favorit a finanční hotovosti. Dvojici fyzicky napadli a chtěli po nich vydání vozidla a peněz. Loupež jim ale nevyšla, protože je zadrželi policisté ve spolupráci se strážníky Městské policie Bílina. Oba zadržení byli obviněni z trestného činu loupeže, mladší lupič, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé, byl umístěn do vazby.
 
Dvě vloupání do vozidel
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Proboštově vykradl zaparkované vozidlo Škoda Fabia. Zloděj si ale moc „nepřilepšil“. Odcizil pouze dva šanony s firemními písemnostmi. To lapka, který kradl v Teplicích, byl úspěšnější. Neznámý pachatel si z kabiny zaparkovaného nákladního vozidla odnesl navigaci, práškový hasicí přístroj a další věci, z nádrže navíc odcizil sto litrů motorové nafty. Odcizením věcí a pohonných hmot způsobil škodu přes 17 tisíc korun, další tři tisíce bude stát oprava poškozených dveří kamionu. Policisté oba případy vyšetřují jako přečiny krádeže, za které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
 
Teplice, 28. 12. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem