Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ženu okradli při jízdě na kole

BŘECLAV: Zlodějům stačí pár vteřin 

O tom, že ani na jízdním kole není bezpečno před zloději, se přesvědčila devětatřicetiletá žena v Břeclavi. Zatímco se po městě pohybovala na jízdním kole, neznámý pachatel jí z košíku, který měla žena přimontovaný na nosiči, odcizil kabelku. Žena přišla nejen o doklady a platební kartu, ale také o finanční hotovost a mobilní telefon. Policie varuje občany, aby doklady a cennosti nosili vždy při sobě a neodkládali je na místa, na která nevidí – zlodějům stačí několik vteřin nepozornosti!

Policie upozorňuje všechny cyklisty, kteří se chystají využít příznivého počasí a vydat se na silnice, aby předtím zkontrolovali stav a výbavu svého jízdního kola. Mezi povinnou výbavu patří dvě na sobě nezávislé brzdy (přední, zadní), oranžové odrazky na paprscích kol, oranžové odrazky na obou stranách pedálů, přední odrazka bílé barvy a zadní odrazka oranžové barvy. Za snížené viditelnosti pak zadní červená blikačka a přední bílé světlo. Cyklisté mladší osmnácti let pak mají podle zákona povinnost nosit ochrannou přilbu, policie však upozorňuje na to, že přilba chrání před úrazy se závažnými následky, proto by ji měli nosit všichni cyklisté. Doporučujeme i jasně znějící zvonek a reflexní prvky na oblečení.

por. Petra Vedrová


 

Po dobu nepřítomnosti tiskové mluvčí ÚO Břeclav por. Kamily Haraštové mohou zástupci médií kontaktovat v pracovní době por. Petru Vedrovou na tel. 974 622 457, v mimopracovní dobu pak krajský dosahový telefon 724 273 011.

vytisknout  e-mailem