Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženu tahala za vlasy

MOST - Teď čelí obvinění z loupeže; Vlezl do cizího auta a boural; Oslava se nepovedla.  

 Ženu tahala za vlasy a kopala do ní, teď čelí obvinění z loupeže

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 30letou ženu z Mostu. Ta měla dle kriminalistů koncem března v dopolední době v průchodu mostecké ulice Budovatelů zavolat na 34letou ženu, která tudy šla. Poté k ní přistoupila a měla ji chytit za vlasy a cloumat s ní. Při tom po ní požadovala vydání všeho, co má poškozená u sebe. Napadená žena upadla na zem. Chtěla si zřejmě přivolat pomoc a vytáhla z kabelky mobil. Útočnice jí ho vzala, poškozené se však podařilo telefon ženě vytrhnout z ruky. Přišla ale o bankovku v hodnotě 500 korun, kterou držela v ruce. Poškozená také utržila několik kopanců do doby, než na místo přišel neznámý muž a útočnici od poškozené odtrhl. Napadená utrpěla drobná zranění, následné ošetření odmítla. Obě ženy se znají od vidění.


 

Vlezl do cizího auta a s ním narazil do jiného, nadával majiteli vozu i policistům, byl pod vlivem alkoholu

Policie v Litvínově sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky 26letému muži z Litvínova. Ten měl tento měsíc kolem 03. hodiny vniknout v Litvínově do zaparkovaného vozu značky Renault a s ním následně havaroval do před ním stojícího auta značky VW. Na místě byl zadržen přivolanými policisty. Muž měl pozitivní dechovou zkoušku s výsledkem vyšším jak dvě promile alkoholu v dechu. S policií nespolupracoval, hlídkám nadával, vulgární byl i na majitele poškozeného automobilu a policisty napadal. Protože na výzvy nijak nereagoval, použili proti němu muži zákona donucovací prostředky. Výtečník skončil v policejní cele.


 

V noci hořelo v janovském domě

Policie v Hamru šetří okolnosti požáru, ke kterému došlo v noci na čtvrtek. Krátce po půlnoci hořelo v suterénu domu v ulici Hamerská. Kdosi způsobil zahoření dřevěných latí u sklepní kóje. Ohněm došlo k prohoření trubek vodovodního potrubí a voda oheň uhasila. K evakuaci osob nedošlo. V domě musel být uzavřen hlavní uzávěr vody. Na místě zasahovali hasiči. Vyšetřovatel určil cizí zavinění. Zda bylo úmyslné či nedbalostní budou hasiči zjišťovat spolu s policisty. Hmotná škoda nebyla vyčíslena, policie věc šetří pro podezření z přestupku. Ke zranění osob nedošlo.


 

Ze sklepa zmizela jízdní kola

Dvě jízdní kola kdosi odnesl ze sklepa v Mostě tento týden. Neznámý lapka vnikl do obytného domu v ulici Františka Halase. Uvnitř se dostal nezjištěno jak do suterénu objektu a tam se vloupal do uzamčené sklepní kóje, ze které kola odcizil. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku 12 000 korun a krádež vloupáním ohlásil mostecké policii. Případem krádeže a porušování domovní svobody se zabývají policisté z obvodního oddělení.


 

Oslava skončila napadením a pobytem v cele

Do policejní cely putoval 27letý muž z obce na Litvínovsku. Ten byl před tím na návštěvě u jedné ženy spolu s dalšími osobami, kde se slavily narozeniny hostitelky. Jenže oslava se nakonec trochu zvrtla. Mladý muž začal být agresivní vůči ženě a začal ji napadat. Ta vyběhla na chodbu a volala o pomoc. Pomohl soused, který útočníka zpacifikoval. Sám utrpěl zranění v obličeji a musel vyhledat lékařské ošetření. Lékařská péče byla poskytnuta i napadené ženě. Policie v Meziboří sdělila muži podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. dubna 2015


 

vytisknout  e-mailem