Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženu vydíral

LITOMĚŘICE – Čeká ho soud; Nevydařený lup; Šel po navigaci 

36letý muž z Litoměřicka v tomto roce opakovaně navštěvoval svou bývalou družku i přes její nesouhlas. Do místa jejího bydliště na Terezínsku vnikal násilným způsobem a přes výslovný nesouhlas poškozené setrvával v jejím bytě. Opakovaně se domáhal vstupu do domu, požadoval po poškozené finanční hotovost a bránil jí v přivolání pomoci. V jednom případě se po příjezdu policejní hlídky pokusil dokonce o sebepoškození. V tomto týdnu byl zadržen po opětovném vniknutí do bydliště poškozené, neboť zde setrvával a nechtěl odejít. Za své jednání si z rukou policistů převzal ve středu obvinění pro trestné činy porušování domovní svobody a vydírání. Následně byl umístěn do vazební věznice, kde si počká na rozhodnutí soudu. Podle trestního zákoníku obviněnému hrozí až čtyřleté vězení.
 

Nevydařený lup
V noci na čtvrtek se pokusil neznámý pachatel odcizit v obci Mšené lázně před domem zaparkované osobní vozidlo. Do vozidla značky Škoda vnikl nezjištěným způsobem a pokoušel se s ním odjet, což se mu nepodařilo. Neodbornou manipulací však poškodil spínací skříňku vozidla. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 30 tisíc korun. Po neznámém pachateli pátrají libochovičtí policisté.
 

Šel po navigaci
Do osobního vozidla zaparkovaného v Budyni nad Ohří vnikl v nočních hodinách z úterý na středu neznámý pachatel. Rozbil skleněnou výplň okna a z vozidla si odnesl navigaci v hodnotě 50 tisíc korun. Násilným vniknutím způsobil škodu za 13 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
 

Peněženka ho navnadila
Důvodem vloupání do zaparkovaného osobního vozidla v Libochovicích byla zřejmě peněženka, kterou poškozený ponechal uvnitř viditelně položenou na středovém panelu. Ve čtvrtek ráno nalezl majitel své vozidlo před domem s rozbitým okénkem a peněženku hledal marně. Neopatrností přišel o více jak 4 tisíce korun.
 

7. 3. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem