Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ženu zachránil z hořícího domu soused

NOVÝ BOR - Ve čtvrtek ráno došlo v ulici U Starého hřbitova k požáru rodinného domu. Z hořícího domu zachránil jeho majitelku soused. Žena utrpěla lehké popáleniny. 

O tom, že se podruhé narodila může mluvit 90letá žena, majitelka rodinného domu v ulici U Starého hřbitova v Novém Boru. Díky hrdinskému činu souseda z protějšího rodinného domu a dále i díky pomoci všech sousedů z okolních domů, žena vyvázla z hořícího domu pouze s popáleninami lehčího rázu.

K požáru rodinného domu došlo ve čtvrtek krátce po sedmé hodině ranní, kdy celá událost byla oznámena na operační středisko Policie ČR v České Lípě. Na místě zasahoval Hasičský záchranný sbor Česká Lípa, dále dobrovolní hasiči z Nového Boru, Cvikova, Sloupu v Čechách a Skalice u České Lípy. Na místě byl zároveň přítomen i technik hasičů, který určil předběžně jako příčinu požáru neopatrnou manipulaci s otevřeným ohněm.

V době požáru se v domě nacházela 90letá majitelka, kterou vyvedl z domu soused z protějšího domu. Ten vnikl do domu, kde již značně hořelo a ženu zachránil před plameny. Starší ženu následně odvezla rychlá záchranná služba do Nemocnice s Poliklinikou v České Lípě na ošetření. Poté, co byla žena spochna výslechu, zjistili českolipští kriminalisté, že k požáru došlo od zapálené svíčky. Žena nesla zapálenou svíčku a náhle se jí udělalo nevolno a upadla na zem. Následkem toho došlo k zahoření odpadu. Škoda na požárem poškozeném domě byla předběžna vyčíslena na částku 500 tisíc korun.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207, 725/900210
20. září 2013

vytisknout  e-mailem