Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Ženy jely na drogách

HODONÍNSKO: Jízda pod vlivem drog není jen doménou mužů. 

Policistům na Hodonínsku se v odhalování opilých a zdrogovaných řidičů skutečně daří. Svědčí o tom i poslední případy, ve kterých policisté odhalili hned tři ovlivněné řidiče. Kuriozitou těchto případů je fakt, že se jednalo o tři ženy, které za volant sedly po užití drogy.

V noci na středu kontrolovali v obci Mutěnice policisté z cizinecké policie pětadvacetiletou řidičku osobního vozidla. Při kontrole byla mimo jiné vyzvána i k provedení testu na přítomnost drog v těle. Tento test jasně prokázal, že za volant auta sedla, i když užila amfetamin.


 

Obdobně dopadla pětatřicetiletá žena, kterou ve středu večer kontrolovali dubňanští policisté v obci Dubňany. I tato řidička byla vyzvána nejprve k dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Pro podezření z požití omamných látek byla poté vyzvána i k testu na drogy. Ten byl pozitivní a prokázal přítomnost amfetaminu v jejím těle.


 

A zatím poslední případ se stal v noci na čtvrtek mezi obcemi Mutěnice a Dubňany. Místní policisté opět měli podezření na ovlivněnou řidičku, když ji původně zastavili kvůli běžné silniční kontrole. Jednadvacetiletá žena se podrobila testu na návykové látky, který prokázal, že řídila pod vlivem amfetaminu.


 

Všechny ovlivněné ženy tak museli na místě kontroly ukončit svoji jízdu a dál pokračovat pěšky nebo se nechat odvézt. Ve všech případech se na výzvy policistů odmítly podrobit lékařskému vyšetření. Správní orgán jim tedy může uložit pokutu až do výše 50tisíc korun a až dvouletý zákaz řízení.


 


nprap. Petr Zámečník, 1. 3. 2012

vytisknout  e-mailem