Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženy křivě vypovídaly

MOSTn - Jejich výpovědi ovlivnily právní kvalifikaci; obě si vymyslely útok noži; Policie našla část lupu ve sběrně. 

 Řezné rány si způsobila sama, policii však uvedla, že ji pořezal bývalý přítel

Policie v Mostě ukončila šetření případu podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování, který se měl stát začátkem března v Mostě. Tehdy mladá dívka policistům oznámila, že byla napadena v podchodu obytného domu v Mostě bývalým přítelem, který ji vyhrožoval a nožem ji opakovaně řízl do ruky. Charakter způsobeného zranění však neodpovídal tomu, jak mladá žena útok popsala. Nakonec přiznala, že se s druhem sice setkala, pohádala, že jí měl udeřit do nohy a ona se útoku bránila. Doma pak vzala kuchyňský nůž a tím se na předloktí třikrát řízla a svému současnému partnerovi uvedla, že jí zranění způsobil bývalý druh. Policie nyní jednání bývalého muže kvalifikovala jako přestupek proti občanskému soužití a výpověď ženy, která uvedla do oznámení nepravdivé informace, které měly podstatný význam pro zahájení trestního řízení, kdy úmyslně uvedla, že jí muž s nožem v ruce hrozil smrtí a řízl ji nožem, kvalifikovala jako přestupek proti veřejnému pořádku křivé vysvětlení. Oba přestupky byly postoupeny policií přestupkové komisi mosteckého magistrátu.


 

Nůž na těhotnou družku netasil, ani neshodil její dceru ze schodů

Docela v jiném světle skončilo šetření případu, který se měl stát prvního dubna v Mostě. Tehdy bylo mostecké policii oznámeno poškozenou ženou, že jí její druh vnikl přes nesouhlas do bytu, kde ji napadl a za použití nože jí vyhrožoval. Následně po incidentu měl napadnout její dceru, kterou shodil ze schodů. Provedeným šetřením však vyšly najevo jiné skutečnosti. Žena s mužem žila v bytě, ale kvůli sporům ho tam již nechtěla. Ten den přišel domů bez násilného vniknutí, po hádce s partnerkou tuto jednou uhodil a napadl i přítomného mladíka. Nůž nepoužil. Ke zranění osob nedošlo. Nestalo se ani to, že by dívku shodil ze schodů, ta totiž v době hádky byt sama opustila. Policie případ napadení překvalifikovala na přestupek proti občanskému soužití a předala ho přestupkové komisi. I žena bude mít co vysvětlovat v rámci šetření přestupku proti veřejnému pořádku křivé vysvětlení.


 

Část lupu policie našla ve sběrně

Kovové trubky kdosi odcizil minulý týden z komerčního objektu. Z oploceného prostoru u budovy neznámý lapka ukradl měděné trubky z chladící klimatizační jednotky. Ke krádeži došlo v nočních hodinách. Kromě trubek zloděj odnesl i měděný kabel a ventil. Krádeží došlo k poškození jednotky. Majitel zatím vzniklou škodu nevyčíslil. Mostečtí policisté, kteří se případem zabývali, provedli okamžitě šetření v mosteckých sběrnách. V jedné z nich část lupu objevili a zajistili ho.


 

Z restaurace, kde pracovala, chtěla odnést věci

Spory se zaměstnavatelem se rozhodla řešit svérázným způsobem bývalá pracovnice jedné litvínovské restaurace. Přišla ve večerních hodinách do provozovny, poté zašla do skladu a z něj měla odcizit 3 sudy s pivem a limonádou. Uvnitř restaurace měla vzít ještě plechovky s ovocným pivem, víno a dvě lahve tvrdého alkoholu. Žena věci vynesla před restauraci. Z místa poté utekla ještě před příjezdem policie. Policisté z Litvínova 33leté ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Zboží v hodnotě více než sedm tisíc korun bylo zajištěno a vráceno zpět poškozenému majiteli.


 

Zloděj odnesl z garáže jízdní kolo, sekyrku a kabel

Zatím neznámý pachatel koncem dubna vnikl v obci Lom na Litvínovsku na pozemek rodinného domu. Poté se násilím dostal do sousední garáže a z ní odcizil horské jízdní kolo výrobní značky Red fox červené barvy. Kromě kola lapka odnesl i prodlužovací kabel a sekyrku. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku sedm tisíc korun a krádež vloupáním ohlásil lomským policistům.


 

Ze skladu u domu zmizelo kolo za 40 000 korun

O jízdní kolo přišel o víkendu i jiný majitel rodinného domu v Litvínově. Neznámý zloděj přelezl plot u zahrady a dostal se do uzavřeného skladu. Z něj si vybral jízdní horské kole výrobní značky Scott spark černé barvy. Jeho majitel odhadl cenu odcizeného kola na částku 40 000 korun. Po odcizeném jízdním kole nyní pátrají litvínovští policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 29. dubna 2014


 

vytisknout  e-mailem