Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženy lhaly

LOUNY - Aby získaly úvěr, uvedly nepravdivé údaje... 

Aby získaly úvěr, uvedly nepravdivé údaje

Úvěrové podvody vyšetřují kriminalisté na Lounsku. V prvním případě obvinili 45letou ženu ze Žatecka, která uzavřela prostřednictvím jedné provozovny v Žatci smlouvu o úvěru na nákup notebooku v hodnotě 10 852 Kč. Při uzavírání smlouvy uhradila pouze akontaci v částce 1 086 Kč a dále se smluvně zavázala k úhradě měsíčních splátek. Žádnou však nezaplatila a na urgence věřitele nereaguje. Bylo zjištěno, že ve smlouvě uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Způsobená škoda v tomto případě činí 9 500 Kč.

Další obviněnou pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu je 36letá žena ze Žatce. I ona uzavřela prostřednictvím jedné žatecké provozovny smlouvu o uvěru v celkové výši 21 600 Kč na nákup televizoru. Smluvně se zavázala k úhradě pravidelných měsíčních splátek, z nichž však žádnou nezaplatila. Je důvodné podezření, že i ona uvedla při uzavírání úvěrové smlouvy nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu. Poškozenou společnost tak svým jednáním poškodila o 21 600 Kč. Obě stíhané ženy jsou vyšetřovány na svobodě.

Z Astry zmizel nákladní vozík

Policisté šetří krádež nákladního vozíku, který zmizel v minulých dnech z volně přístupného objektu v žatecké ulici Na Astře. Zajištěný přívěsný vozík stříbrné barvy ohodnotil majitel na 80 000 Kč. Policisté v této věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli i odcizeném vozíku pátrají. 

Fotbalisté přišli o dresy a míče

V minulých dnech se neznámý pachatel vloupal do kabin hráčů na fotbalovém hřišti v Líšťanech. Přisvojil si fotbalové míče, dresy, kopačky, plechové kasičky s penězi a další věci. Ukradením věcí způsobil poberta škodu za 35 000 Kč a poškozením zařízení za 1 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Hasičům byla ukradena kompletní výstroj

V neděli ráno odcizil dosud nezjištěný poberta z budovy jednoho hasičského záchranného sboru v lounském okrese jednu kompletní hasičskou výstroj. S touto odcizenou výstrojí zmizel i drahý záchranářský nůž. Způsobená škoda byla odhadnuta na 41 800 Kč. Policisté provedli ohledání místa činu, zjišťují okolnosti, za jakých ke krádeži došlo. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. 

Z garáže zmizel moped a hliníková kola

Do garáže jednoho rodinného domu v Břínkově na Lounsku vnikl v minulých dnech dosud neznámý pachatel. Přisvojil si zde odstavený moped a dále čtyři hliníkové disky zn. Rial. Poškozenému tím způsobil škodu za 28 100 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

 

vytisknout  e-mailem