Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ženy naletěly podvodníkovi

Kriminalisté žádají další poškozené, aby kontaktovaly policii. 

 
První skutek se stal již v červenci letošního roku. Dvaapadesátiletá žena z Kladenska se přes inzertní noviny RISK seznámila s čtyřiapadesátiletým mužem. Toho si následně pozvala do svého bydliště. Výtečník jí během noci odcizil finanční hotovost a zlaté šperky, vše v celkové hodnotě 5.500,- Kč. Druhou krádež nahlásila padesátiletá žena ze Stochova včera. Také ona odpověděla na inzerát ve výše zmiňovaných novinách. Poté se sešla s podvodníkem, kterého pozvala domů na kávu. Muž od ženy žádal půjčku, kterou mu poskytla. Navíc mu předala starožitný prsten, který jí slíbil nechat upravit u klenotníka s tím, že jí peníze i šperk do týdne přinese. Od té doby však zloděje neviděla. U této krádeže se škoda vyšplhala na více jak šestnáct tisíc korun.
Podvodník je slovenské národnosti a představuje se jménem Pepa, či Jozef. Vysoký je 185 až 190 cm, zavalité postavy. Má špinavé blond vlasy česané na patku, modrozelenené oči. Je silně potetován na rukou, má světlou pleť. Policisté při svém pátrání po totožnosti muže zjistili, že se pokouší seznamovat se se ženami i na internetových portálech.
Kriminalisté předpokládají, že okradených je více. Proto žádají všechny poškozené, které dosud případ nehlásily, aby se dostavily na kteroukoliv policejní služebnu, nebo kontaktovaly přímo vyšetřovatele na telefonní lince 974 873 377.
 
nprap. Michaela Nováková
21.8.2012

vytisknout  e-mailem