Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženy obětí domácího násilí

MOST - Policie vykázala již sedm mužů; Dělal autoškolu a přitom měl zákaz řízení ... 

Bundu nechala občas bez dozoru
O svůj mobil značky Nokia přišla mladá žena, která navštívila minulý týden jednu mosteckou restauraci. Kolem 20 hodiny jí kdosi z bundy, kterou měla žena položenou na lavici u stolu, odcizil v nestřeženém okamžiku telefon. Lapka poškozené ženě způsobil krádeží škodu ve výši sedmi tisíc korun. Případem přečinu krádeže se zabývají mostečtí policisté.
 
Poberta poškodil Kiu
Své vozidlo poškozené nalezl občan obce Obrnice na Mostecku. Někdo v centru obce minulý týden u zaparkovaného osobního automobilu promáčkl kapotu a poškrábal lak. Poškozený majitel odhadl škodu na šest tisíc korun. Případ přečinu poškození cizí věci nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Obrnicích.
 
Lapka odnesl nářadí, alkohol i maso
Zahrádky u Litvínova navštívil zloděj. Ten v plotu udělal otvor a tím vnikl na pozemek jedné zahrady. Poté se násilím vloupal do zahradního domku, ze kterého odcizil různé nářadí, dalekohled, maso a tvrdý alkohol. Poberta odcizil věci v hodnotě 13 tisíc korun, další škodu nechal na poškozeném majetku. Případ přečinu krádeže a porušování domovní svobody šetří litvínovská policie. 
 
Zloděj odnesl náhrobní desku
Neznámý vandal zavítal na mostecký hřbitov Pod Koňským vrchem. Koncem března zatím neznámý pachatel demontoval spodní část náhrobní desky u jednoho z hrobů a tu odcizil. Poškozeným pozůstalým tak způsobil škodu ve výši šesti tisíc korun. Přečinem krádeže se zabývají policisté z mosteckého obvodního oddělení.
 
Chtěl se namazat
Pro tělové mléko francouzské značky se vydal 35letý muž z Mostu. Z regálu si vzal hned čtyři balení. Místo do koše je však ukryl ještě v prodejně do náprsní kapsy své bundy a poté prošel pokladnou, aniž by za zboží v hodnotě 450 korun zaplatil. Krádeže se dopustil i přesto, že byl před dvěma roky odsouzen za majetkový delikt. Policisté mosteckého obvodního oddělení mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.
 
Dělal autoškolu a přitom měl zákaz řízení
Na autoškolu se na podzim loňského roku přihlásil 18letý mladík z Mostu. Po dobu několika měsíců absolvoval odbornou výuku a odborný výcvik včetně jízd motorovým vozidlem po pozemních komunikacích v okrese Most. Na tom by nebylo nic neobvyklého, až na to, že mladík má z dubna loňského roku zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu jednoho roku, který mu uložil okresní soud v Mostě. Policie mu nyní ve zkráceném přípravném řízení sdělila podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Bratři napadli muže v herně
Z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví obvinila minulý týden mostecká policie dva muže ve věku 24 a 30 let, oba z Mostu. Obvinění bratři měli v jedné mostecké herně napadnout 49letého muže. Poškozený byl v baru jako host, když jeden z obviněných ho začal napadat nejdříve slovně a poté na něj zaútočil i fyzicky. Muži ho opakovaně udeřili pěstí. Napadený v důsledku útoku upadl na zem, kde útočníci v rozdávání ran pokračovali. Přestali, až když začal poškozený krvácet. Muž utrpěl zranění, se kterým musel být převezen do nemocnice. Útočníci pak bar rychle opustili. Zranění poškozeného si vyžádalo pracovní neschopnost delší jak sedm dnů. Oba obvinění jsou stíháni na svobodě.
 
I ženy dokážou být agresivní
Z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví je mosteckou policií stíhána 19letá žena z Mostu. Ta měla na Nový rok časně ráno v jedné mostecké restauraci napadnout na diskotéce o rok starší ženu. Obviněná ji měla udeřit pěstí do obličeje a poškozené způsobit zranění oka, se kterým byla napadena hospitalizovaná v nemocnici. Při útoku stíhaná žena poškozené přetrhla řetízek s přívěskem, který napadená již nenašla. Obviněná ženu napadla v době, když ta se v restauraci bavila s jejím bývalým přítelem.
 
Ženu napadl muž i druh
Litvínovští policisté minulý týden vykázali tři muže ze společné domácnosti za jejich agresivní chování vůči ženám. Společné obydlí museli opustit na dobu deseti dnů dva muži. Manžel a současný přítel napadli 42letou ženu. S nimi žena žila pod jednou střechou. Druh ji udeřil do obličeje a následně ji manžel též uhodil. Žena utrpěla pohmožděniny. Policie šetřením zjistila, že k napadání došlo i v dřívější době a v bytě jsou slyšet často hádky. Už loni policisté útok na poškozenou šetřili. Po vyhodnocení rizik přistoupili muži zákona k institutu vykázání a oba muže na dobu deseti dnů vykázali ze společného obydlí, jakož i z bezprostředního okolí. Policie přebrala klíče od bytu a oba vykázané poučila o jejich právech i povinnostech.
Den před tímto incidentem byli litvínovští policisté v jiném bytě, kde řešili případ domácího násilí. Policisté zjistili, že muž pod vlivem alkoholu ženě vyhrožuje a útoky proti družce se stupňují. Ženu útočník napadal již v minulosti, kdy policie útok šetřila. I on teď své chování může po dobu deseti dnů zhodnotit.
Policisté v mosteckém regionu letos vykázali od začátku roku již sedm osob. Ve všech případech šlo o muže, kteří se měli dopouštět hrubého násilí na svých partnerkách. V loňském roce se vykázání dočkalo dvanáct mužů.  
 
Alimenty neplatí
Policie v Mostě stíhá dva muže, kteří jaksi zapomněli na své ratolesti a povinnosti. Muž ve věku 29 let z Bečova u Mostu neplatí již několik let na svoji nezletilou dcerku výživné a k rukám matky tak dodnes dluží 32 tisíc korun. I když se muž nezdržuje v místě svého bydliště, policie proti němu vede trestní stíhání jako proti uprchlému. Bude-li odsouzen, může očekávat až dvouletý trest odnětí svobody.
Stejný trest může postihnout i 28letého muže z Litvínovska. I on nepřispívá na svého syna tak, jak mu uložil soud a dluží na alimentech 24 tisíc korun. I jeho mostecká policie stíhá a obvinila ho z přečinu zanedbání povinné výživy. Obviněný je stíhán na svobodě.
 
Domek navštívil zloděj
Do rodinného domku v Litvínově přišel nezvaný host. Nejprve se násilím dostal do přístavku domu, kde odcizil různé věci a poté při odchodu vykopl dveře, které vedou na zahradu. Poškozenému majiteli tak zanechal škodu ve výši 3 000 korun. Případ krádeže vloupáním a porušování domovní svobody šetří policisté litvínovského obvodního oddělení.
 
Lapka odnesl alkohol
Alkohol za tři tisíce korun zmizel z bytové komory na sídlišti Zahradní v Mostě. Neznámý zloděj se do komory v prvním patře panelového domu vloupal o víkendu. Z ní odnesl několik lahví různého alkoholu a přibral i elektrickou vrtačku za čtyři tisíce korun. Případ přečinu krádeže vloupáním vyšetřují policisté mosteckého obvodního oddělení.
 
Na velikonoce hořela popelnice
Hasiči vyjížděli o velikonocích na sídliště Zahradní v Mostě. Tem kdosi v neděli časně ráno zapálil v ulici Lipová plastový kontejner. Ten požárem zcela shořel a poškodil další dva kontejnery. Hmotná škoda zatím nebyla poškozenou firmou vyčíslena. Případ přečinu poškozování cizí věci je v šetření mosteckých policistů.
 
Poberta ukradl cizinci kolo
Jízdní kolo si lacino pořídil jeden zatím neznámý nenechavec. Ten v Litvínově před hernou v centru města využil příležitosti a v nestřeženém okamžiku v sobotu kolem 14 hodiny odcizil volně odložené trekkingové kolo značky KTM. Poškozený cizinec, který tam kolo nechal, tak přišel o majetek v hodnotě 25 tisíc korun. Případ krádeže šetří litvínovští policisté

 

V Mostě 7. dubna 2010
 
 

vytisknout  e-mailem