Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Ženy se pokusily okrást seniory

ŽĎÁRSKO: Zadržel je soused a přivolal policisty 

Včera dvacet minut po šestnácté hodině přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o vniknutí cizích žen na pozemek rodinného domku v obci Sázava. Policisté ihned vyjeli na místo a na oploceném pozemku domu, kde bydlí starší manželé, zadrželi dvě ženy.
 
Dalším šetřením policisté zjistili, že sousedka si kolem čtvrt na pět odpoledne všimla, že plot u sousedního domu přelézá neznámá žena. Ta poté odemkla branku, ve které byl z vnitřní části zasunutý klíč, a pustila na pozemek další dvě ženy. Sousedka proto okamžitě běžela o události říct známému, který blízko bydlí. Ten neváhal a rozeběhl se k domu, kam ženy vnikly. Když přiběhl k brance, zjistil, že ženy jsou stále na dvorku a tak držel branku, aby nemohly odejít a přivolal policisty. Mezitím ale jedna z žen pravděpodobně přelezla plot a utekla. Policisté na místo dorazili deset minut po oznámení a dvě podezřelé ženy zadrželi.
 
V průběhu dalšího šetření policisté zjistili, že ženy přijely do obce osobním automobilem, který řídil jejich známý. Manželé obývající rodinný domek mezitím pracovali na zahradě za domem. Branku u plotu i vchod do domu měli uzamčený, ale klíče byly zasunuty v zámku. Jedna z žen tedy přelezla plot, branku odemkla a své kamarádky pustila dovnitř. Jedna žena pak zůstala na dvorku a dvě si odemkly dveře a vešly do domu, kde chtěly něco odcizit. Mezitím však na místo přiběhl soused a ženy zadržel.  
 
Jedná se o ženy ve věku 38 a 26 let, obě z Brna. Mladší z žen byla v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost již odsouzena. Policisté oběma zadrženým sdělili podezření z přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody. Věc řeší ve zkráceném přípravném řízení. Pachatelkám hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Po třetí podezřelé policisté dále pátrají.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
19. července 2013

vytisknout  e-mailem