Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ženy se před jízdou opily

LITOMĚŘICE – Alkohol za volantem není pouze mužskou záležitostí; Zloděj vykradl maringotku; Krádeže aut…. 

 

 

Ženy se před jízdou opily
 

Ve středu dopoledne přistihli za volantem osobního automobilu v Litoměřicích policisté 35letou ženu v Českolipské ulici. Již při kontrole uvedeného vozidla jevila řidička známky požití alkoholických nápojů. A policisté se opravdu nemýlili. Při dechové zkoušce totiž nadýchala přes 1,7 promile. Z tohoto důvodu ženu policisté zadrželi a převezli ji k lékařskému vyšetření spojeným s odběrem krve. Po provedení šech neodkladných úkonů opilou řidičku propustili ze zadržení, a když se druhý den ráno dostavila na policejní útvar, sdělili jí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve čtvrtek v nočních hodinách se podobný scénář v Litoměřicích opakoval. Tentokrát policejní hlídka při silniční kontrole narazila na 25letou opilou řidičku v Mostecké ulici. Tato žena měla v dechu přes 1,3 promile alkoholu. I ona si následujícího dne převzala podezření z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku hrozí oběma mladým ženám trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý postih nebo zákaz činnosti.
 

 

Zloděj vykradl maringotku
 

Ve Velkém Hubenově se během uplynulých třech dní vloupal do maringotky na stavební parcele zloděj. Za použití násilí překonal vstupní dveře a poté v ní ukradl věci v hodnotě přesahující 100 000 Kč. Majitel postrádá mobilní elektrorozvodnou stavební skříň, 5 balíků pletiva, 37 ocelových sloupků a 2 prázdné propanbutanové láhve. Odcizený stavební materiál bude k další výstavbě 50letému muži chybět. Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu krádeže. Jelikož způsobil krádeží vloupáním větší škodu, hrozí mu podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý postih. Policie po něm zahájila pátrání.

 

 

Krádeže automobilů se množí

Během 24 hodin byly na Litoměřicku oznámeny tři krádeže osobních automobilů. Ve čtvrtek zjistil 56letý muž, že mu bylo odcizeno auto zn. Mitsubishi  v Libochovicích, a to na parkovišti v Purkrabské ulici. Hodnota automobilu, který zloděj ukradl v nočních hodinách, byla vyčíslena na 83 000 Kč. Ve čvrtek ráno pak využil neznámý pachatel nerozvážnosti majitele Fiatu Doblo v areálu autoservisu v Dušníkách. Ten ho totiž nechal nastartované a na chvilenku se od něho vzdálil. Pachatel naskočil do auta v hodnotě 100 000 Kč a ujel.  V noci ze čtrvtka na pátek pak odjel zloděj  osobním automobilem zn. Audi A6  z  Michalské ulice v Litoměřicích, ve které ho odcizil.  Policie vyzývá  majitele aut, ale i ostatní občany k větší ostražitosti. V případě jakéhokoliv podezření na páchání této trestné činnosti ihned kontaktujte policii.

 

por. Ing. Alena Romová
3. 9. 2010
Tel. 974 436 207
 

vytisknout  e-mailem