Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zeptali se na čas a pak ženu okradli

MOST - Dva muži odcizili ženě na lavičce kabelku; Sportovec přišel o kolo za sto tisíc korun. 

 Okradena byla starší žena z Mostu. V úterý kolem 15.50 hodiny seděla na lavičce poblíž prodejny s nábytkem v ulici Višňová. Po chodníku k ní přišli dva neznámí muži. Jeden se zeptal na čas a druhý náhle popadl kabelku, kterou měla žena položenou volně na lavičce. Poté oba z místa utekli, každý jiným směrem. Žena běžela za tím, který jí vzal kabelku. U prodejny s textilem však lapku ztratila z dohledu. Okradená přišla kromě kabelky o osobní doklady, klíče, mobilní telefon a další osobní věci. Škodu žena vyčíslila na částku 6 000 korun. Po dvojici pachatelů pátrá mostecká policie.


 Muži kradli v jedné prodejně pánskou kosmetiku

Policie v Mostě sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení dvěma mužům, kteří kradli v jedné mostecké drogerii v jeden den. Do prodejny přišli každý zvlášť. Jednadvacetiletý muž z Mostu odcizil dva deodoranty za 660 korun, které si ukryl pod triko a poté prodejnu opustil. Druhý, 23letý Mostečan, dorazil do obchodu o hodinu později a v regálu s pánskou kosmetikou si vybral dvě vody po holení. Dal je do kapsy a vyrazil k východu. Lup pak prodal na ulici neznámému muži. Oba kradli i přesto, že byli již za krádeže trestáni.


 Zboží nezaslal, peníze však inkasoval

Žena z Litvínova narazila zřejmě na podvodníka, který ji připravil o sedm tisíc korun. Poškozená reagovala na internetovém portálu se zbožím na nabídku prodeje mobilního telefonu. Prodávající po předchozí emailové komunikaci si nechal zaslat na své bankovní konto peníze, za které měl zaslat mobil, který nabízel. Peníze dostal, ale mobil nezaslal. Přestal dokonce i zcela komunikovat. Policie v Mostě nyní po nepoctivém prodejci pátrá. Případ šetří hamerští policisté.


 Auta řídili pod vlivem pervitinu

Dva řidiče vyšetřuje mostecká policie kvůli řízení pod vlivem návykové látky. Muž ve věku 29 let z Teplic byl kontrolován hlídkou v Litvínově. Policisté zjistili, že za volantem osobního vozidla značky Ford sedí řidič, který je pod vlivem metamfetainu. Ukázaly to výsledky zkoušky. Muž se podrobil následně lékařskému vyšetření a odběrům. I 23letý Mostečan, kterého policisté zastavili v ulici Budovatelů, řídil poté, co užil pervitin. Policie mu zadržela řidičský průkaz. Oba motoristé od policie odešli se záznamem o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 Sportovec přišel o kolo za sto tisíc korun

O své drahé jízdní kolo přišel v úterý jeden muž z Litvínova. Kolem 19. hodiny přišel do litvínovské restaurace v ulici Valdštejnská a kolo nechal stát v dětském koutku před restaurací. Když restauraci opouštěl, kolo již na místě nenašel. Poškozený majitel krádež ohlásil litvínovské policii a hmotnou škodu odhadl na částku 100 000 korun. Policisté nyní pátrají po kole výrobní značky Specialized Epic černé barvy i po neznámém pachateli.


 Policie se včera zaměřila na nákladní auta a autobusy

Včera na silnicích okresu Most proběhla republiková dopravně bezpečnostní akce. Hlídky policistů byly na několika stanovištích Mostecka a Litvínovska a kontrolovaly dodržování pravidel silničního provozu. Muži v uniformách motoristy sledovali na silnicích I. třídy i v obcích. Včerejší akce byla zaměřena hlavně na kontrolu nákladní a autobusové dopravy. Policisté zjišťovali, zda mají řidiči v pořádku všechny doklady k řízení a k jízdě, zaměřili se na přepravu nebezpečných nákladů i na technický stav těchto vozidel. Během akce dopravní hlídky zastavily celkem 32 nákladních vozidel a čtyři autobusy a kontrolou u nich zjistily 18 přestupků v dopravě. Za 13 z nich uložili policisté řidičům pokuty ve výši 5 900 korun. Jednomu cizinci byla uložena kauce za nevyhovující technický stav.


nprap. Ludmila Světláková

Most 10. října 2013


 

vytisknout  e-mailem