Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zfalšovala doklady

TEPLICKO - Podváděla, aby nepřišla o příspěvek na bydlení; Recidivista nevydržel nekrást...  

Zfalšovala doklady

     Z přečinu podvodu byla obviněna 41letá žena, která připravila stát o sedm a půl tisíc korun. Podezřelá při uplatnění žádosti o příspěvek na bydlení příslušnému úřadu předložila doklady o výši svých čtvrtletních příjmů. Ty však padělala tím způsobem, že snížila svůj celkový příjem, aby na dávky „dosáhla“. Její skutečná výplata totiž byla ve skutečnosti vyšší, což by znamenalo, že o příspěvek přijde. Na podvod se ale přišlo a žena, která bude muset neoprávněně získané peníze vrátit, může v krajním případě až na dva roky do vězení.

 

Recidivista nevydržel nekrást

     Až na tři roky může poslat soudce zpátky za mříže 37letého recidivistu, který se teprve koncem letošního února vrátil z výkonu trestu odnětí svobody. V minulosti desetkrát trestaný muž v pátek po poledni v teplickém supermarketu odcizil aku šroubovák v hodnotě 500 korun. Neunikl ale pozornosti pracovníka ochranky, který muže za pokladnami zastavil a následně přivolal policisty. Ti muži sdělili podezření z přečinu krádeže, na soud bude čekat na svobodě.

 

V Teplicích neměl co dělat

     Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bode zodpovídat 26letý muž z Mostu, kterému teplický soud letos v květnu uložil trestní opatření spočívající v dvouletém zákazu pobytu na území okresu Teplice kvůli majetkové trestné činnosti, kterou zde páchal. Muž ho však nerespektoval a v noci z pátku na sobotu se potuloval městem, kde nemá co dělat. Narazil však na policisty, kteří ho zadrželi a následně mu sdělili podezření z přečinu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Vykradená chata

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Řetenicích vloupal do zahradní chaty. Z té následně odcizil kotoučovou brusku, elektrickou vrtačku a sekeru, poškozený celkovou škodu vyčíslil na čtyři a půl tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkon trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 11:00 do 18:05 hodin dne 2. července 2016 v Teplicích, ul. Maršovská na parkovišti u domu č. p. 1508/6. Neznámý řidič měl poškodit pravý bok zaparkovaného vozidla zn. Suzuki z místa nehody ujet, aniž by dostál povinnostem stanoveným zákonem. Podle zatím zjištěných poznatků se mohlo jednat o vozidlo Škoda Superb stříbrné barvy. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

11. 7. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem