Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zfetovaný řidič zranil spolujezdkyni

HODONÍNSKO: Snažil se ujíždět policistům a v lese naboural. 

Dramatickou honičku zažili kyjovští policisté. Při noční službě z neděle na pondělí pronásledovali řidiče, který jim nechtěl zastavit při silniční kontrole. V Kyjově nereagoval na výzvu k zastavení a vysokou rychlostí pokračoval v jízdě směrem na obec Svatobořice-Mistřín. Policisté se hned rozjeli za ním za použití majáků.  Při pronásledování vjel do obce a poté odbočil na polní cestu vedoucí k lesu. Při své zběsilé jízdě po lesní cestě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a při projíždění zatáčkou nezvládl řízení. Najel mimo cestu a nárazem do pařezu ukončil svoji jízdu. Přitom si způsobil drobné zranění. Hůře dopadla jeho spolujezdkyně, která při nárazu utrpěla vážnější zranění a musela být hospitalizována v nemocnici.
Policisté jej okamžitě za použití donucovacích prostředků vytáhli z auta a nasadili mu pouta. Po chvíli již bylo jasné, proč policistům ujížděl. Drogovým testrem u něj byla zjištěna přítomnost drog a sám také přiznal užití pervitinu. Při lustraci dvaatřicetiletého řidiče navíc policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel za získání dvanácti trestných bodů. Na vozidle, které řídil, byla také již rok propadlá platnost technické kontroly.
V daném případu policisté vedou prověřování pro podezření ze spáchání trestných činů Ublížení na zdraví a Maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to může být odsouzen až na tři roky odnětí svobody.

nprap. Petr Zámečník, 9. 5. 2011

vytisknout  e-mailem