Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žhář zapálil dva kontejnery

MOST - Cestou do práce se změnil v pyromana; Vystopovali auto a pak ho ukradli ...... 

Policejní komisař mostecké služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v těchto dnech 36letého muže z Mostu z pokusu přečinu poškození cizí věci. Obviněný měl dle výsledků šetření ve druhé polovině měsíce dubna v centru města Mostu v ulici Vrchlického zapálit cestou do práce plastový kontejner. Použil k tomu plynový zapalovač, kterým podpálil vhozený papírový odpad. Popelnici zavřel a z místa odešel. Po chvíli se vrátil a mezi víko dal dlažební kostku. Prý proto, aby byl dostatečný přívod vzduchu. Papír se rozhořel a oheň plastovou popelnici zničil. Muž pak pokračoval v cestě a u nedalekého domu se rozhodl zapálit další popelnici. Opět zapálil odpad. Na místo však záhy přijela policejní hlídka, když kamery městského systému žháře zaznamenaly. Strážníci muže zadrželi a předali ho Policii ČR. Ta podezřelého převezla k výslechu. Muž se ke svému protiprávnímu jednání přiznal, nedokázal však své jednání zdůvodnit. Svým počinem způsobil škodu ve výši 18 tisíc korun. Policie obviněného stíhá na svobodě. Tomu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

Filutové jeli na koncert v ukradeném autě
Mostecká policie stíhá 21letého muže pro přečin krádeže a poškození cizí věci a mladistvého z provinění krádeže a poškození cizí věci. Dvojice měla na mosteckém sídlišti Výsluní odcizit osobní automobil značky Škoda. Klíče si lapkové obstarali kuriózním způsobem. Jeden z dvojice jel prý autobusem, když si všiml, že cestujícímu muži vypadly z kapsy klíče. Ty pak celou cestu sledoval, sebral je a pak s mužem vystoupil. Toho pak následoval až k jeho bydlišti a klíčem na dálkové ovládání zjistil, k jakému autu patří. Večer šel již se svým komplicem auto odcizit. Společně jeli na koncert do přírody a cestou automobil značně poškodili větvemi stromů. Po koncertě jeli zpět do Mostu a neunikli policejní kontrole. I když se snažili hlídce ujet, nakonec zastavili. Policisté šetřením zjistili, že mladíci nemají potřebné doklady k vozidlu, které si údajně zapůjčili od kamaráda. Následně muži v uniformách odhalili, že vozidlo je kradené a u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní. Ukradený vůz v hodnotě 100 000 korun policejní hlídka zajistila a vrátila zpátky poškozenému. Ten odhadl způsobenou škodu poničením vozidla na deset tisíc korun. Policie mladíky šetří na svobodě. Starší z dvojice byl již za obdobný delikt odsouzen.

Čeká na zimu
Sněhové řetězy zmizely z jedné garáže v Litvínově. Neznámý lapka se do ní vloupal o víkendu. Násilím překonal vstupní vrata a uvnitř pak našel pilu, sadu sněhových řetězů, plastové přepravky s různým nářadím a hliníkové disky k automobilu. Poškozenému majiteli zloděj zanechal škodu ve výši 13 tisíc korun. Případ krádeže je v šetření litvínovské policie.

Zničil Octavii
Nemile byl překvapen jeden motorista z Litvínova, když v neděli dopoledne přišel ke svému osobnímu vozidlu. To bylo přes noc zaparkováno před domem v ulici. Neznámý poberta z vozu nic neodcizil, ale poškrábal lak karoserie. Na škodovce vznikla škoda ve výši 15 000 korun. Případ poškození cizí věci je vyšetřován policisty litvínovského oddělení.

Měl by cestovat prostředky MHD
Zákaz řízení ignoruje 39letý muž z Litvínova. Ten byl o víkendu v neděli odpoledne kontrolován hlídkou policie na silnici u obce Meziboří. Policisté šetřením zjistili, že muž za volantem by neměl vůbec být. Městský úřad v Litvínově mu totiž vydal zákaz řízení všech motorových vozidel a to až do roku 2011. Policisté řidiči sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Očesal automobil
Nevítaného vetřelce zaznamenal majitel osobního automobilu tovární značky VW Golf. Ten přišel k vozu v neděli dopoledne a okamžitě zjistil, že vůz navštívil zloděj. Ten se do auta dostal násilím a při tom ho značně poškodil. Z motoru pak odcizil různé součásti. Poškozený majitel vyčíslil předběžně škodu na 16 tisíc korun. Přečin krádeže nyní vyšetřují mostečtí policisté.

V Mostě, 1. června 2010

vytisknout  e-mailem