Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zhodnotím Vám úspory a zprostředkuji právnické služby, sliboval podvodník.

KRÁLOVÉHRADECKO - Důvěřivce tak připravil o 4 miliony, které utratil. 

Královéhradečtí policisté se obrací na veřejnost s varováním před praktiky 37letého podvodníka z Hradce Králové a současně vyzývají případné další poškozené svědky, aby se obrátili na policii. Muž je obviněn ze zpronevěry a z podvodu, za což mu hrozí až 8letý pobyt za mřížemi.

Obviněný má podle policistů na svědomí několik podvedených důvěřivců, které připravil v průběhu posledních několika let (od roku 2007) nejen o nemalé finanční částky, ale i o nemovitosti v celkové výši okolo 4 milionů korun. Není však vyloučeno, že takto podvedl i další osoby.

Jednomu manželskému páru například nasliboval zprostředkování právnických služeb u renomované pražské advokátní kanceláře, přičemž své „kontakty“ podporoval zaručenou informací, že má poměr s dcerou zmíněného advokáta. Od manželů se mu tak za účelem „vyřešení“ jejich občanskoprávního sporu podařilo vylákat téměř 200 tisíc korun. V dalším případě jednomu muži sliboval zhodnocení finančních prostředků, přičemž poškozený nakonec přišel o více jak 800 tisíc korun. Jiného důvěřivce měl zas podvést pod záminkou obstarání a nákupu dvou terénních vozidel ze SRN, za což inkasoval finanční hotovost ve výši 900 tisíc korun. Jindy neváhal vylákat částku 165 tisíc korun od zájemce v souvislosti s nákupem bytových jednotek. V dalším případě se měl dokonce obohatit o necelý milion korun, a to díky vydražené nemovitosti v rámci nařízené exekuce, kde vystupoval jako „spolupracovník advokátní kanceláře“.

Muž se při jednáních představoval jako inženýr, realitní makléř nebo advokátní koncipient. Jindy uváděl, že pracuje pro soukromou leteckou společnost. Podvedení lidé na policii později uvedli, že muž vypadal velmi důvěryhodně a neměli důvod mu proto nevěřit. Ve skutečnosti  však za jejich peníze jezdil na dovolené do Mexika nebo do Egypta a kupoval si luxusní auta.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 20. května 2014 v 11:25

vytisknout  e-mailem