Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zimní počasí překvapilo řidiče

PLZEŇSKÝ KRAJ - I přesto, že v minulém týdnu počasí oznamovalo svými teplotami příchod jara, tak v uplynulých dnech se o slovo výrazně přihlásila opět zima a mnohé řidiče tím zaskočila. 

Za dnešní ráno v Plzeňském kraji evidujeme zvýšený počet dopravních nehod, a to hlavně v souvislosti s napadaným novým sněhem a kluzkou namrzlou vozovkou.

Policisté vyjížděli za dnešní ráno k 16 dopravním nehodám, které byly bez zranění, a jejich společným jmenovatelem bylo nepřizpůsobení jízdy aktuálním povětrnostním podmínkám. Zvýšený počet hlášených dopravních nehod byl zejména na Rokycansku, severním Plzeňsku a Tachovsku. Se sjízdností vozovky měli potíže řidiči nákladních automobilů, kteří uvízli v kopcích, ale problémy měli i řidič osobních vozidel, kteří často končili v příkopech.

V souvislosti s tímto připomínáme řidičům, aby v této přechodné době mezi zimou a jarem, kdy je počasí proměnlivé s velkými výkyvy teplot, byli za volantem velice obezřetní, svou jízdu a rychlost přizpůsobili aktuálním povětrnostním podmínkám a svým schopnostem. Mějte na paměti, že se zima může opět přihlásit o slovo, a proto buďte na svých cestách opatrní.

prap. Ing. Eva Červenková
10. března 2021

vytisknout  e-mailem